accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
04/04/2022

Astúries estrena la recepta electrònica concertada

Ja està activa la recepta electrònica concertada per a les 34.536 persones mutualistes residents a Astúries acollides a aquesta opció. El Principat se suma a Cantàbria en la implantació d'aquest sistema que s'anirà estenent a la resta de comunitats autònomes.

• La mesura beneficia 34.536 mutualistes del Principat

La recepta electrònica de MUFACE per a mutualistes d'opció concertada residents a Astúries ja és una realitat. A partir d'avui, dilluns, 4 d'abril, les farmàcies ja dispensen medicaments amb recepta electrònica a les 34.536 persones mutualistes adscrites a l'opció concertada residents al Principat. El desenvolupament i la posada en marxa d'aquesta fase del projecte de recepta electrònica de MUFACE, és fruit del treball conjunt de MUFACE, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) i el Col·legi Oficial de Farmacèutics d'Astúries.

Provada amb èxit

Ana Belén Toyos, adscrita a Adeslas; Lucía López , d'Asisa, i Àfrica Cotillas, de DKV, han estat les primeres mutualistes a fer ús de la recepta electrònica concertada, a la prova real que va tenir lloc divendres passat, 1 d'abril a una farmàcia d'Oviedo en presència del director provincial de MUFACE a Astúries, Ángel Colmeiro, de Belén González-Villamil, presidenta del Col·legi de Farmacèutics d'aquesta comunitat autònoma, i de Pablo Canteli, en representació d'Adeslas.

"Importantíssim benefici"

Per a Myriam Pallarés, directora general de MUFACE, “la implantació de la recepta electrònica concertada a Astúries significarà un importantíssim benefici per a totes les persones mutualistes adscrites a aquesta opció; i també és un motiu d'orgull per a tots els que treballem dia a dia per millorar les condicions de vida del nostre col·lectiu. Estendre el més aviat possible aquest tipus de recepta a la resta de comunitats autònomes és un dels nostres objectius prioritaris”. La directora general de la Mutualitat ha mostrat a més el seu agraïment “a tots els responsables del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, així com als representants de les tres entitats asseguradores implicades en el projecte, pel seu lliurament i serietat a les feines que ens han permès posar en marxa la recepta electrònica concertada al Principat”.

Per la seva banda, Raquel Martínez, secretària general del CGCOF, ha assenyalat que “la bona entesa i treball conjunt del Consell General de Farmacèutics i Muface, i la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics d'Astúries, ha permès que des d'avui  els beneficiaris de la Mutualitat a Astúries puguin recollir el seu medicament prescrit per aquest sistema a qualsevol farmàcia amb les màximes garanties, gràcies a les possibilitats que ofereix la recepta electrònica com un exemple de la innovació aplicada a la prestació farmacèutica”.

Extensió a la resta de CCAA

Astúries se suma així a Cantàbria en la incorporació de la recepta electrònica concertada. Des del seu inici al maig del 2020, en aquesta comunitat s'han realitzat un total de 297.003 prescripcions a mutualistes de MUFACE que han optat per l'assistència sanitària concertada. Pel que fa al col·lectiu mutualista acollit a l'opció pública, cal recordar que es troba activa a totes les comunitats autònomes, excepte a Ceuta i Melilla, i és interoperable en 15 comunitats autònomes, beneficiant-se'n un total de 383.328 mutualistes.

Està previst que en breu s'anunciï com i on s'anirà estenent la recepta electrònica concertada de MUFACE, fins a acabar sent una realitat a la resta de comunitats autònomes.