accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
30/09/2021

La memòria 2020 de MUFACE ja està disponible

Ja està disponible la Memòria 2020 de Muface i la Guia d'actuacions contra la Covid-19 de Muface al llarg de l'exercici passat. La Memòria i la Guia recullen exhaustivament l'activitat de MUFACE a l'any en què es va declarar l'emergència sanitària a causa de la COVID-19.

Publicada juntament amb la Guia d'actuacions de MUFACE contra la Covid-19

Guia d'actuacions contra la COVID-19: 92 mesures concretes adoptades

La Guia detalla com la Mutualitat s'ha guiat, en les seves actuacions contra la Covid-19, per cinc principis rectors:
* Vocació de servei públic
* Política d'aliances
* Oficines obertes
+ Informació
* Digitalització

Més concretament, aquests principis rectors s'han traduït en un total de 92 mesures adoptades al llarg de l'any 2020 per la Mutualitat, dividides bàsicament en mesures dirigides a l'col·lectiu mutualista i en mesures dirigides a les persones que presten servei a Muface.

 

L'abast i la quantitat de les mesures adoptades reflecteixen el gran esforç realitzat per la Mutualitat, tant dels serveis centrals com de les direccions provincials, i la important contribució professional del seu personal per aconseguir la seva implementació en condicions laborables insòlites, reflectint, un cop més, la seva vocació de servei públic.

Un nombre molt elevat de mesures, de l'ordre del 94%, han estat planificades i finalitzada la seva implementació en l'any 2020.

Gairebé la meitat de les mesures, 45 de 92, es localitzen en les àrees de prestació sanitària i farmacèutica, com no podia ser d'una altra manera, tenint en compte la tasca assistencial en matèria sanitària que la legislació atorga a la Mutualitat.

La Memòria 2020: l'activitat de la Mutualitat s'ha intensificat en un any crític.

La Memòria reflecteix l'activitat de la Mutualitat en un any en què aquesta ha hagut de fer front, com la resta de l'Administració i de la societat espanyola en el seu conjunt, a la pandèmia de COVID-19. Els recursos humans i materials de la Mutualitat s'han sabut adaptar als requeriments de la lluita contra la pandèmia, tal com reflecteix l'anàlisi detallada de l'activitat de l'organisme que s'ofereix a la Memòria.

 

El document està dividit en set capítols o apartats (mutualistes; prestacions farmacèutiques; prestacions socials; activitat institucional; liquidació del pressupost i organització). Precedint a aquests capítols, en un apartat previ, es recullen la missió, la visió i els valors de MUFACE, que informen tota l'activitat de la Mutualitat.

S'acompanya, així mateix, d'un document d'Informació complementària, o Anuari, que conté una bateria de dades històriques sobre els mutualistes, de les prestacions ofertades a aquests i de la pròpia organització.


Les dades més rellevants a el tancament de l'exercici de 2020, segons recull la Memòria,

1. Les mesures implantades per respondre a la COVID-19.
2. L'increment de nombre de titulars de MUFACE.
3. L'extensió de la recepta electrònica pública.
4. La implantació de la recepta electrònica concertada.
5. La gestió pressupostària destinada al mutualista.
6. La continuació de la incorporació de nous procediments a la cartera digital de MUFACE.
7. La millora en l'eficiència organitzativa: la col·laboració entre serveis provincials
8. La realització d'enquestes de satisfacció que donen veu a les i els mutualistes.
9. La millora de l'agenda comunicativa de la Mutualitat, amb una millor i més personalitzada atenció.

Pla MUFACE Avança 2021-2023

Cal destacar, d'altra banda, la tasca de balanç d'el Pla d'Impuls 2017-2020, que es va realitzar l'any passat, i que ha obtingut uns resultats majoritàriament satisfactoris o molt satisfactoris, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu, fins i tot davant una circumstància sobrevinguda com ha estat la pandèmia de la COVID-19.

El 2020, després de l'anàlisi de l'esmentat Pla d'Impuls, es va aprovar la nova estratègia de la Mutualitat, concretada en el Pla MUFACE Avança 2021-2023, orientat a la consolidació de la Mutualitat com una organització sòlida i inclusiva, que seguirà contribuint al progrés sostenible d'el sistema sanitari espanyol i millorant la qualitat de vida dels seus mutualistes.