accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
29/10/2021

Guanyadors del Premi de Pintura BBVA-2021

El 26 d'octubre passat es va fallar el Premi de Pintura BBVA 2021 per a mutualistes i empleats de MUFACE. Es van presentar un total de 105 obres. El primer premi, dotat amb 6.000 euros, ho ha obtingut Antonio Cáceres.

Primer premi: 'Río Duero en Soria', d'Antonio Cáceres

Després de l'obligat parèntesi de l'any passat a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, que va obligar a suspendre l'edició corresponent, aquest any s'ha reprès la celebració del Premi de Pintura impulsat per BBVA i la Mutualitat. Així, el 26 d'octubre passat es va celebrar la reunió del jurat del 'Premi de Pintura BBVA-2021 per a mutualistes i empleats de MUFACE' a fi de valorar les obres presentades i triar les guanyadores del concurs.

Presidit per Myriam Pallarés Cortón, directora general de MUFACE, el jurat va estar compost pels vocals següents: Fernando Arnal Rubio, en representació del BBVA; Francisco Cruz de Castro, pintor de reconegut prestigi; Rosa María Garcerán Piqueras, catedràtica de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, i Juan Manuel del Campo Vera, representant de l'organització sindical elegit a la corresponent reunió del Consell General de MUFACE. Com a secretària del jurat va actuar Elena Méndez Carmona, secretària general de MUFACE, amb veu però sense vot.

Un cop examinades les 105 obres presentades a aquesta tretzena edició del concurs, el jurat va efectuar una selecció de 37 quadres, que van ser els que van obtenir un nombre més gran de vots.

Premiats

Tot seguit, i atenent criteris d'innovació, interès, originalitat i domini de la tècnica, d'acord amb les bases del concurs, es van triar per unanimitat les tres obres guardonades amb el primer, segon i tercer premi, dotats, respectivament, amb 6.000 euros, 4.500 i 3.500 euros. Aquests tres premis han recaigut en les obres següents:

Primer Premi:

Títol : Río Duero en Sòria

Lema: Río Duero, Río Duero

Autor: Antonio Cáceres Paniagua

 

Segon Premi:

Títol: Contaminación

Lema: Mediterraneo

Autora: Victoria Gasané Álvarez

 

Tercer Premi:

Títol: Palacio de Cristal

Lema: Guillar

Autor: José Raúl Gil Rodríguez

 

Tant les obres premiades com les seleccionades seran exposades al públic, del 2 de novembre al 21 de novembre -podent-se prorrogar fins al dia de l'acte de lliurament dels premis-, als Serveis Centrals de MUFACE (edifici A) ubicats al número 26 del Paseo Juan XXIII de Madrid. Els horaris de l'exposició seran de dilluns a divendres entre les 10.00 i les 13.00 hores, així com de dilluns a dijous entre les 16.00 i les 18.00 hores.

Aquestes han estat les obres seleccionades. Entre parèntesis, el lema:

La antesala del cielo (Petricor)

Desde mi ventana (Allegro ma non troppo)

Viaje a Marruecos (Plutarc)

Deriva I (La punta de l'iceberg)

Palacio de cristal (Guillar) TERCER PREMI

Noche en el Retiro (Comboni)

Por la Cañada de la Mesta (Pintando el viento)

Tesoros del alma (Magenta)

Moncloa (Ubi concòrdia ibi victòria)

Tiempo al tiempo (Razón o piel)

La fuerza del color (Paisaje de Cuenca)

Contaminación (Mediterraneo) SEGÓN PREMI

Equilibrios disimulados I (Fase)

Gran Vía (Alacran)

Alba nº 20 (Silencios)

Frio (Mariñán)

Di-versos (La diversidad es vida)

Viento de tempestad (Jupa)

Primeros resplandores (Ram)

Río Duero en Soria (Río Duero, Río Duero) PRIMER PREMI

Toda la nioche, un viento salino... (El poema de Saigyo)

Variaciones I (Sin lema)

Espacio para el deseo XI (Trece)

Carpedilon (Federico Faneca)

Tornado (Enormíssim cronopi)

Vida nocturna (Bamar)

Paseo estoico por Giverny (Frankallos)

Paisajes (Leda)

Sea Song (Oxido gris)

Marenostrum III (Soypp)

El fluir de la vida (Cistus ladanifer)

Muro rojo (Sin lema)

Ingraving o anarquía de la evolución (Yavina)

Havana en verdes (Corolib)

Suite de otoñor (Sin lema)

La naturaleza se abre camino (Naturaleza dominante)

Aquí cabe un mundo (Gorena)


Als participants les obres dels quals han estat seleccionades, però no premiades, se'ls lliurarà un diploma acreditatiu de la seva participació en el premi, podent retirar les seves obres entre els dies 1 i 22 de desembre, de dilluns a divendres, en dies no festius , i en horari de 9:00 a 14:00 hores, al mateix lloc en què es van lliurar (edifici A de la seu de la Direcció General de MUFACE). Les obres no seleccionades podran ser retirades entre el 8 i el 29 de novembre, de dilluns a divendres, en dies no festius, i en horari de 9.00 a 14.00 hores, al mateix lloc en què es van lliurar.

Més informació al Premi de Pintura BBVA-2021