accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
25/01/2021

Pròrroga del concert de Farmàcia

MUFACE i el Consell General de Farmacèutics han subscrit la segona de les dues pròrrogues previstes en el concert signat en 2014. Ambdues institucions segueixen treballant en la interoperabilitat de la recepta electrònica en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut.

Grans avanços en la recepta electrònica interoperable

La directora general de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), Myriam Pallarés, i el president del Consell General de Col·legis Farmacèutics, Jesús Aguilar, han subscrit la segona de les pròrrogues de dos anys previstes al concert signat en 2014 pel qual van fixar les condicions per a l'execució de la prestació farmacèutica de la Mutualitat a través de farmàcies. Un concert destinat a aproximadament el milió i mig de mutualistes i beneficiaris de MUFACE a través dels serveis que reben en les 22.102 farmàcies espanyoles.

La pròrroga del concert, aprovada el passat 17 de desembre per unanimitat en l'Assemblea de Col·legis de Farmacèutics, perllonga per dos anys les condicions en què les farmàcies col·laboren amb MUFACE en la dispensació als mutualistes dels medicaments, preparats i fórmules magistrals efectes i accessoris, vacunes antialèrgiques i bacterianes, inclosos en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut.

Queda prorrogada també l'Addenda sobre Recepta Electrònica subscrita entre ambdues organitzacions en 2019, i que ha facilitat el seu desenvolupament i implantació, tant en l'àmbit públic com a privat, amb l'objectiu de modernitzar i adaptar el servei ofert als mutualistes.

Recepta electrònica

Al llarg dels últims mesos ambdues institucions han avançat conjuntament en la progressiva incorporació dels mutualistes a la recepta electrònica interoperable en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut.

En aquest sentit, des que es va iniciar a l'octubre la implementació a la interoperabilitat de la recepta electrònica de MUFACE, s'han incorporat ja onze comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Extremadura, La Rioja, Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra, Comunitat Valenciana i País Basc, beneficiant a 206.475 mutualistes acollits a l'opció pública de l'assistència sanitària i que ja poden retirar les receptes en qualsevol farmàcia. Està previst que la interoperabilitat s'ampliï pròximament a les restants comunitats autònomes.

En l'àmbit privat, quan finalitzi la seva implantació a Cantàbria, iniciada al maig, amb més de 300.000 operacions i 100.000 dispensacions fins avui, la recepta electrònica de MUFACE s'anirà incorporant a la resta de CCAA.

Esforç conjunt

En tot aquest desenvolupament MUFACE i l'Organització Farmacèutica Col·legial s'estan esforçant de forma coordinada a tots els nivells, realitzant les oportunes adaptacions en els seus procediments per desenvolupar correctament la prestació farmacèutica en aquest nou escenari. Així, el Consell General ha treballat perquè el model de dispensació i facturació es pugui realitzar concorde a les condicions determinades en el concert i l'addenda.

Referent a això, la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, assegura que “donem un servei cada vegada més satisfactori als nostres mutualistes, com queda demostrat amb els grans passos donats amb la interoperabilitat de la recepta electrònica per als mutualistes d'opció pública. El procés d'implantació en totes les comunitats autònomes  s'està completant en aquest primer trimestre de 2021, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat”.

Per la seva banda, Jesús Aguilar, president del Consell General de Col·legis Farmacèutics, destaca “el bon enteniment d'ambdues institucions, que ha permès el desenvolupament dels treballs en un escenari de dificultats, i amb un desplegament tecnològic de la recepta electrònica que “es configura com un element clau per a l'adequat desenvolupament de la prestació sanitària, facilitant el seguiment de l'historial farmacoterapèutic i l'accessibilitat del pacient millorant la qualitat assistencial