accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/12/2021

Signatura del Concert d'Assistència Sanitària 2022-2024

Firma del Concierto 2022-2024

La secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, ha presidit la signatura del Concert d'Assistència Sanitària 2022-2024, un acord subscrit per la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés i els representants d'Asisa, Adeslas i DKV.

Acte presidit per la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez

La secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez Milán, ha presidit l'acte en què s'han signat els nous concerts d'assistència sanitària de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) per als anys 2022 al 2024. Els acords han estat subscrits per la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i els representants de les asseguradores Asisa, Adeslas i DKV.

"Estabilitat del model"

Una de les novetats que tenen aquests nous acords és la durada triennal, cosa que, segons ha destacat la secretària d'Estat, garanteix l'estabilitat del model. La quantia total de la contractació per a aquest període és de 3.571 milions d'euros, una xifra que certifica la suficiència pressupostària, la recuperació dels nivells de qualitat que demanen els mutualistes i la incorporació dels nous serveis amb què el Govern està completant la cartera comú del sistema de salut. Entre aquests últims, destaca per la seva importància la reproducció assistida a dones sense parella, lesbianes i bisexuals, incloent-hi igualment persones trans amb capacitat de gestar.

Prima incremental

Els concerts contemplen una prima incremental que arribarà al 10% el darrer any de la seva vigència, és a dir, el 2024. Amb això, es preserva la sostenibilitat del model i es podrà atendre l'increment del cost que registrarà el sector sanitari durant el període. Amb totes aquestes mesures, es garanteix una cobertura sanitària de qualitat per als 1,1 milions de funcionaris que presten el seu servei a Espanya i als 7.000 destinats a 123 països. També es permet afrontar situacions com la provocada per la pandèmia generada per la Covid-19. En aquest sentit, els concerts recullen les obligacions de les entitats en matèria d'assistència per causa del coronavirus, incloent-hi un protocol específic en relació amb la realització de proves diagnòstiques d'infecció aguda (PDIA) d'acord amb el Ministeri de Sanitat. La dotació amb què compten els concerts, a més, possibilita la incorporació amb totes les garanties dels nous efectius derivada de les darreres ofertes d'ocupació pública.

Millora de les prestacions

Pel que fa al concert anterior, el nou acord també contempla la millora d'algunes de les prestacions, amb la inclusió de noves tecnologies per a l'assistència dels mutualistes, com totes les plataformes de telemedicina que s'han anat integrant arran de la pandèmia. Per exemple, la consulta telefònica com a opció addicional les 24 hores dels 7 dies de la setmana; la consulta a través dels chatbots associats a les aplicacions mòbils de les entitats asseguradores; així com les videotrucades. Tal com ha explicat la secretària d'Estat, els nous concerts aposten decididament per la qualitat amb mesures innovadores com la inclusió d'un protocol COVID; la creació d'un Comitè Interdisciplinar d'Experts per a la valoració dels tractaments de protonteràpia; o les plataformes de telemedicina per complementar l'assistència sanitària”. Sánchez Milán també ha destacat la introducció de noves prestacions per a víctimes de violència de gènere: les mutualistes i els seus beneficiaris tindran accés a totes les sessions de psicoteràpia que el psiquiatre responsable de l'assistència consideri necessàries per a la correcta evolució del cas, així com a la cirurgia plàstica, estètica i reparadora de les lesions derivades de la violència masclista. D'aquesta manera, les lesions d'actes de violència de gènere s'equiparen amb les derivades d'accident en cas de servei o malaltia professional.

Els acords també preveuen la possibilitat que MUFACE pugui subscriure instruments de col·laboració en matèria de salut pública amb les administracions públiques territorials, a fi que el col·lectiu protegit per la Mutualitat pugui accedir a les actuacions que les autoritats de les comunitats autònomes puguin decidir per els ciutadans residents.