accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
16/12/2021

Lidia Sánchez presideix el Consell General

La secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez Milán, ha presidit per primer cop el Consell General de MUFACE, celebrat el 13 de desembre passat. A la reunió es va abordar l'aprovació del nou Concert d'Assistència Sanitària 2022-2024

Es va abordar l'aprovació del nou Concert Sanitari

Lidia Sánchez Milán, secretària d'Estat de Funció Pública, ha presidit per primera vegada el Consell General de MUFACE, celebrat a la seu central de la Mutualitat. A la reunió -la quarta i última del present exercici- hi han assistit també el director general de Governança Pública, Olivié Bayón i la directora general de Funció Pública, Isabel Borrel; aquesta última per videoconferència, igual que molts vocals. Com a vicepresidenta ha exercit Myriam Pallarés, directora general de la Mutualitat.

Lidia Sánchez ha agraït, en primer lloc, la rebuda oferida per la Mutualitat, i l'esforç realitzat per tots els seus empleats per aconseguir que l'atenció als mutualistes en aquests darrers dos anys es seguís prestant amb les majors garanties, vetllant perquè l'assistència sanitària i assistencial no es veiés en cap moment minvada com a conseqüència de la situació generada pel COVID-19. La secretària d'Estat ha manifestat el suport total a aquesta tasca.

En la presentació, Sánchez ha abordat els punts principals de l'ordre del dia del Consell, començant per reconèixer el gran treball que ha suposat l'aprovació dels Concerts Sanitaris 2022-2024. Un acord que s'adapta a la difícil situació d'aquests temps, en què la pandèmia continua sent una amenaça real per a tothom, alhora que encaixa a l'escenari pressupostari actual, que exigeix ​​un control molt rigorós de la despesa pública. En aquest sentit, ha destacat que el Concert permetrà a MUFACE continuar garantint l'assistència sanitària a un col·lectiu de gairebé un milió i mig de persones. Una dada que dóna fe de la necessitat d'aquest model que ja ha demostrat en el passat diverses vegades la seva fortalesa.

Sánchez també s'ha referit als importants passos que s'han fet el primer any des de la posada en marxa del Pla Avança 2021-2023, que contempla els 57 projectes estratègics de la Mutualitat en aquest trienni. Dos d'aquests projectes han estat subratllats especialment per la secretària d'Estat: la posada en marxa, a Vigo, de l'Oficina de Prestacions Automatitzades, que descarregarà de treball tots els serveis provincials; i la nova versió de l'aplicació per a dispositius mòbils de la Mutualitat (App Muface), en què ja van inclosos els tràmits més usats pel col·lectiu.

El Consell també ha estat informat del resultat d'èxit de la subhasta d'immobles de MUFACE, que permetrà millorar l'accessibilitat i l'atenció al públic de les oficines de la Mutualitat. Així mateix, s'ha presentat, per a la seva aprovació pel Consell, el Pla d'Actuació de MUFACE per al 2022, i s'ha informat sobre l'execució pressupostària i els pressupostos generals de l'Estat per al 2022.