accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
28/10/2020

Segon Consell General de MUFACE de l'any

La presentació del Pla Estratègic 21/23, l'aprovació de la Memòria 2019 i l'avantprojecte dels pressupostos de MUFACE para 2021, han estat alguns dels temes tractats en la reunió del segon Consell General de la Mutualitat del present exercici celebrada el dimarts, 27 d'octubre.

Presentació del Pla Estratègic 21/23

El secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública, Francisco Hernández Spínola, ha presidit el segon Consell General de MUFACE de l'any, al costat del secretari general de Funció Pública, Javier Roda, la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i la directora general de Funció Pública, Isabel Borrel, en el qual ha presentat les línies estratègiques del proper Pla MUFACE 21/23.

Balanç d'actuacions

Durant la reunió, celebrada a la seu central de la Mutualitat, Hernández Spínola ha fet balanç de les actuacions per fer front a la Covid-19, reconeixent al personal de la mutualitat el seu esforç per garantir  l'atenció als mutualistes. El secretari d'Estat així mateix ha presentat la Memòria 2019 per a la seva aprovació, l'avantprojecte dels Pressupostos Generals per 2021 pel que fa a MUFACE i les dades sobre el segon període de canvi ordinari d'entitat sanitària.

Hernández Spínola ha destacat, entre els assoliments que recull la Memòria 2019, les xifres històriques de mutualistes: “MUFACE ha superat per primera vegada el milió de titulars i, al costat dels seus beneficiaris, formen ja un col·lectiu pròxim al milió i mig de mutualistes”.

D'altra banda, el secretari d'Estat ha ressaltat els grans passos donats en la digitalització, per exemple, “la implantació de la recepta electrònica per a mutualistes d'opció pública en gairebé totes les comunitats autònomes i la tramitació electrònica per a les ajudes i prestacions, la qual cosa representa un avanç en el procés de digitalització en el qual està immersa la Mutualitat”.

Hernández Spínola s'ha referit també als pressupostos de la Mutualitat, que s'incrementaran una mica més del 4% en el projecte de PGE 2021 que aprovi el Govern, la qual cosa representa per MUFACE disposar de gairebé 1.814 milions d'euros l'any proper. Un increment pressupostari a causa de tres circumstàncies: nou concert 2020/2021, i les previsions d'una despesa més gran en atenció a la incapacitat temporal i despesa farmacèutica.

 

Pla MUFACE 21/23

La directora general de la Mutualitat, Myriam Pallarés, ha presentat les línies estratègiques del Pla MUFACE 21/23, amb diversos objectius estratègics:
* Apropar la Mutualitat al seu col·lectiu
* Afermar una cultura centrada en les persones
* Aprofundir en la simplificació administrativa a través la digitalització dels processos, amb l'objectiu d'aconseguir l'excel·lència en la gestió
* Impulsar la innovació, la qualitat, la transparència i rendició de comptes
* Donar major rellevància a la sostenibilitat i responsabilitat social

El Pla permetrà a MUFACE afrontar els nous reptes, reforçar la seva identitat i cohesió interna i la seva projecció cap a l'exterior.

Memòria i pressupostos

El Consell ha donat la seva aprovació a la Memòria 2019 de MUFACE, que dóna compte dels avenços de la Mutualitat tant en el plànol assistencial com en l'organitzatiu i amb fites com haver superat per primera vegada en la seva història el milió de titulars que, al costat dels seus beneficiaris, formen ja un col·lectiu pròxim al milió i mig d'afiliats.

També s'ha informat dels pressupostos de la Mutualitat per 2021, que recollirà el projecte de Llei de PGE 2021, i que reflecteixen un increment superior al 4%. Això suposa que la Mutualitat podria disposar de gairebé 1.814 milions d'euros de pressupost.

 

Canvi d'entitat

El Consell ha estat informat de les dades relatives al segon període de canvi d'entitat, corresponent al mes de juny, que ha sumat 14.076 modificacions. Tenint en compte les excepcionals circumstàncies derivades de la crisi de la Covid-19, el més ressenyable és que hi ha hagut menys sol·licituds de canvi que les produïdes al gener -abans de la pandèmia-, quan van sumar 27.639.

La xifra anual de canvis, que responen a circumstàncies personals d'edat, patologia, tipus de beneficiaris o lloc de residència, entre altres variables, aconsegueix els 41.715. Representa un lleuger augment sobre els de 2019, que van anar 38.815, però mostrant un evident descens respecte als realitzats en 2018, quan es van registrar 58.789 canvis ordinaris.

El col·lectiu de mutualistes adscrit a l'opció concertada continua sent molt superior, un 76,4 per cent. El col·lectiu que tria l'opció pública representa un 23,6 per cent.