accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/05/2020

Com canviar d'entitat al juny

Les sol·licituds per al canvi ordinari d'entitat sanitària durant el mes de juny s'hauran de fer a través de seu electrònica o, en paper, per correu postal. No cal acudir a les oficines per realitzar aquesta gestió.

S'ha de fer per seu electrònica o correu postal

Durant tot el mes de juny, els mutualistes que així ho desitgin poden realitzar el canvi ordinari d'entitat mèdica, tant si estan adscrits als serveis públics de salut com a les entitats asseguradores incloses en el Concert d'Assistència Sanitària per 2020-2021. En aquesta ocasió, i a causa de les restriccions d'aforament en les oficines de MUFACE per evitar la propagació del coronavirus, les sol·licituds s'hauran de fer a través de la seu electrònica o, en paper, per correu postal.

La normativa sobre limitació d'aforaments i prevenció sanitària en llocs públics obliga a restringir l'afluència a les oficines de MUFACE, i els mutualistes solament rebran atenció presencial en cas d'urgències o qüestions inajornables que no admetin un canal diferent, havent de demanar cita per telèfon o correu electrònic al seu Servei Provincial en aquest segon cas.  El canvi d'entitat al juny s'haurà de sol·licitar per seu electrònica o bé per correu postal.


Canals habilitats

La gestió per seu electrònica pot fer-se amb Cl@ve, certificat electrònic o DNI electrònic, en aquest enllaç i per correu postal cal enviar l'imprès emplenat i signat, que es troba entrant en aquest enllaç. El següent període de canvi ordinari tindrà lloc al gener de 2021, i solament s'admetrà una sol·licitud de canvi per cada període dels indicats.

En cas d'haver de realitzar alguna consulta, s'ha de fer per telèfon o correu electrònic al Servei Provincial corresponent. En aquest enllaç figuren tots els contactes de les oficines provincials de MUFACE: Les nostres Oficines. També es pot escriure a l'Oficina d'Informació al Mutualista des del formulari web de l'Oficina d'Informació al Mutualista, al que es pot accedir entrant aquí o des de l'aplicació per a dispositius mòbils (App MUFACE)


Elecció responsable

Per a una elecció responsable, l'oferta dels serveis de salut públics i els catàlegs de serveis mèdics i sanitaris d'entitats concertades ja actualitzats, d'acord amb els termes del Concert 2020-2021,  es poden consultar a la pàgina  “Troba el teu metge” de la web de MUFACE.


Estabilitat del model

El sistema de doble període ordinari de canvi d'entitat es va engegar al gener de 2018, tal com es recollia en el llavors vigent Concert Sanitari. Així, en 2017 es van tramitar 34.940 canvis d'entitat, mentre que en 2018 van ser 58.789 mutualistes els que ho van sol·licitar, enfront de 38.815 en 2019, sumant en tots dos casos els canvis de gener i juny.

Al gener passat, es van produir un total de 27.971  modificacions, un nombre molt similar al de gener de 2019, que es va saldar amb 27.509 canvis, la qual cosa dona compte de l'absoluta estabilitat del sistema.

Els canvis gestionats electrònicament pels mutualistes han suposat en 2019 un 18,75% del total en aquest exercici, enfront d'un 7,28 % de gestions electròniques dos anys abans, en 2017. Al gener de 2020, gairebé un 55% de les sol·licituds es van formular electrònicament, i aquestes xifres posen de manifest, una vegada més, l'estabilitat del model MUFACE i la seva evolució constant per adaptar-se als canvis de la societat