accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
30/06/2020

La recepta electrònica, en totes les CCAA

La recepta electrònica per als mutualistes acollits a l'opció pública ja és una realitat en totes les comunitats aútonomas, excepte a Ceuta i Melilla, gestionades per l'Ingesa. La incorporació de La Rioja a partir de demà, 1 de juliol, completa el mapa d'aquest sistema, que beneficia a 342.378 persones.

El sistema beneficia a 342.378 mutualistes

Els 342.378 mutualistes de MUFACE de totes les comunitats autònomes que reben assistència sanitària a través del Servei Públic de Salut ja poden beneficiar-se de la prescripció no presencial dels seus medicaments. Tan solament queden fora de la mesura les ciutats amb estatut d'autonomia de Ceuta i Melilla, gestionades per l'INGESA.

La Rioja completa el mapa

Amb la incorporació de La Rioja, que els seus 3.196 mutualistes d'opció pública poden fer ús de la recepta electrònica des de demà, 1 de juliol, MUFACE ha completat el mapa d'assistència a través d'aquest mitjà, la qual cosa suposa el compliment de les directrius de l'acord adoptat el 15 de novembre de 2018 pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i la culminació del projecte estavella del Pla d'Impuls 2017-2020 de la Mutualitat.

Esforç conjunt

L'esforç realitzat per MUFACE, els serveis públics de salut de totes les comunitats autònomes i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), entre uns altres, per minimitzar en tant que sigui possible l'impacte de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ha permès donar aquest impuls definitiu a la recepta electrònica, garantint així una major seguretat i una millor traçabilitat dels medicaments dispensats, evitant a més desplaçaments innecessaris i estalvi a un gran nombre de mutualistes.

Grans avanços en la concertada

A l'èxit de la implantació de la recepta electrònica pública en totes les comunitats autònomes, li acompanyen els grans avanços realitzats per a l'engegada de la recepta electrònica concertada per a mutualistes adscrits a les diferents entitats sanitàries incloses en el Concert 2020-2021 de MUFACE.

Després de l'engegada el passat 4 de maig d'aquest sistema a Cantàbria, del que s'han beneficiat més de 15.000 mutualistes, ja s'estan donant els passos necessaris per ampliar progressivament la recepta electrònica concertada a la resta del país.  Per a això, la Mutualitat compta amb la col·laboració i el bon fer tant del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (GCOF) com de les entitats sanitàries implicades.