accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
14/07/2020

Primer Consell General de MUFACE de l'any

La crisi sanitària ha centrat el primer Consell General de MUFACE de l'any. S'ha fet un balanç de les actuacions de la Mutualitat durant l'estat d'alarma per garantir l'atenció sanitària i assistencial als mutualistes.

Balanç de les actuacions durant l'estat d'alarma

El secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública, Francisco Hernández Spínola, ha presidit avui el primer Consell General de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) del present exercici, al costat de Myriam Pallarés, directora general de la Mutualitat. La crisi sanitària causada pel Covid-19 va obligar a posposar aquesta primera reunió, prevista per al mes de març.

Han assistit també el secretari general de Funció Pública, Javier Roda, i la directora general de Funció Pública, Isabel Borrell.

Balanç d'actuacions

Hernández Spínola ha presentat el balanç d'actuacions de MUFACE durant l'estat d'alarma, destacant el paper fonamental de la Mutualitat, les oficines de la qual han romàs obertes en aquest període per garantir l'atenció sanitària i assistencial als mutualistes.

MUFACE ha actuat amb rapidesa davant totes les decisions que va caldre anar adoptant davant una pandèmia d'aquestes característiques, adaptant la seva gestió a unes circumstàncies inèdites fins llavors.

Resposta ràpida

La Mutualitat ha adoptat 70 mesures per donar una resposta ràpida davant la situació, adaptant les seves prestacions a les circumstàncies que anaven sorgint. Des del primer moment, es van adoptar mesures de comunicació amb els mutualistes i els seus beneficiaris per mantenir-los informats, obrint nous canals d'urgència, com la creació d'un espai específic sobre el coronavirus a la web de MUFACE, impuls a les xarxes socials i garantint a tot moment una adequada informació sobre la situació.

També es van adoptar mesures sobre l'organització del treball i implantació adequada del teletreball, una vegada hi va haver constància que la situació de l'estat d'alarma previsiblement tindria un termini temporal relativament ampli. Igualment, es van adequar les prestacions a la situació de pandèmia, millorant-les i adoptant mesures de flexibilització de tràmits quan va ser necessari, sobretot per evitar desplaçaments i riscos de contagi. En aquest apartat, el secretari d'Estat ha subratllat la importància de l'extensió del servei de petició de talonari a través del 060 per tots els mutualistes i no solament per als jubilats, així com la consideració dels processos d'incapacitat temporal per Covid-19.

Recepta electrònica

Hernández Spínola ha destacat també la permanent coordinació de MUFACE amb les comunitats autònomes i altres organismes, tant públics com a privats, especialment amb els serveis públics autonòmics de salut i els col·legis de farmacèutics, per a l'adopció d'importants acords, per exemple, les mesures que han permès que els 342.378 mutualistes acollits al sistema d'opció pública en totes les comunitats autònomes es beneficiïn ja del sistema de recepta electrònica, un dels projectes estrella de la Mutualitat, en el qual va caldre avançar durant la pandèmia.

Nou pla estratègic

Per la seva banda, la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha informat del nou pla estratègic MUFACE 20-23, en el qual s'està treballant i ha proposat fer una reflexió sobre els nous reptes que es presenten: “aquesta crisi ha de ser una oportunitat per a la resiliència”.

Ajudes assistencials

Un altre dels assumptes abordats ha estat la convocatòria anual d'ajudes assistencials per a mutualistes, que inclou ajudes al copagament farmacèutic i que seran publicades en breu en el BOE.