accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
04/07/2019

La recepta electrònica, en el Concert de Farmàcia

El director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i el president del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), Jesús Aguilar, subscriuen l'addenda que defineix les condicions d'implantació de la recepta electrònica.

Més de 22.000 farmàcies al servei dels mutualistes

Els treballs realitzats fins ara des de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) amb el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), en el marc de la col·laboració per a la implantació de la Recepta Electrònica, han posat de manifest la necessitat de regular específicament determinats aspectes que en el Concert s'estipulen per a les receptes oficials emeses en format paper, però que no són de transposició exacta a les prescrites electrònicament.

A tal fi, el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i el president del CGCOF, Jesús Aguilar, han subscrit l'Addenda que incorpora al Concert les especificacions relatives a la dispensació per les oficines de farmàcia de les receptes electròniques prescrites a tot el col·lectiu protegit per MUFACE. L'acte de la signatura de l'addenda ha comptat amb la presència de la secretària general del Consell General de Col·legis Farmacèutics i amb presidents membres del Grup de Treball amb les mutualitats de l'Organització Farmacèutica Col·legial.

Pública i privada

L'Addenda defineix un model de col·laboració amb el Consell General de Col·legis de Farmacèutics que habilita a les més de 22.000 oficines de farmàcia del territori nacional a la dispensació de medicaments prescrits per via electrònica. El model dissenyat és comú a la recepta electrònica dels mutualistes que trien provisió sanitària pública i privada.

En aquest sentit, les condicions acordades en l'Addenda afavoreixen la implantació del sistema de recepta electrònica de MUFACE (SIREM), que pròximament començarà la seva marxa en l'àmbit de la sanitat concertada amb una prova a Cantàbria.

Per Comunitats

Per la seva banda, en el marc de la col·laboració amb les diferents Comunitats Autònomes, aquesta Addenda permet la incorporació dels mutualistes d'opció pública en els sistemes de recepta electrònica dels Serveis de Salut càntabre i aragonès, que es fa efectiva en aquests dies, sumant-se a les receptes electròniques públiques de MUFACE que ja s'estan emetent a Extremadura.

El Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics —l'Assemblea General dels quals  celebrada el passat 19 de juny, va confirmar la signatura d'aquesta Addenda— ha destacat la labor realitzada pel Grup de Treball amb la Mutualitats que ha permès disposar d'un model de Recepta Electrònica únic i vàlid per tota Espanya i del que es podran beneficiar més d'un milió i mig d'usuaris de MUFACE.

Interoperabilitat

Cal destacar que la interoperabilitat i l'accessibilitat de totes les farmàcies al sistema de Recepta Electrònica de MUFACE està garantida a través del node de connexió de l'Organització Farmacèutica Col·legial – Nodofarma.

Finalment, en virtut de l'Addenda subscrita, el Consell General de Col·legis de Farmacèutics serà responsable d'assegurar el flux d'informació des del node de connexió Nodofarma fins a les oficines de farmàcia, a través dels Col·legis Oficials