accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/02/2019

Pagament únic per gran invalidesa i fill discapacitat

MUFACE abonarà entre finals de febrer i abril un pagament únic de compensació als perceptors que el 2018 van cobrar una prestació per gran invalidesa o per fill a càrrec amb discapacitat major de 18 anys.

S'abonarà entre finals de febrer i abril

MUFACE abonarà un pagament únic de compensació a tots els perceptors que durant l'any 2018 van cobrar una prestació per gran invalidesa, així com a aquells que van cobrar prestació per fill a càrrec amb discapacitat major de 18 anys.

Aquesta retribució deriva de l'increment previst en les pensions percebudes en 2018 pel Reial decret-llei 28/2018, de 28 de desembre, per al manteniment del poder adquisitiu d'aquestes.


Períodes de pagament

En el cas de gran invalidesa (GI), el càlcul de l'increment fa referencia a la pensió de jubilació per incapacitat ja revaloritzada, el complement de la qual per GI suposa un 50% addicional. D'aquesta manera, entre els mesos de febrer i abril de 2019 s'abonarà en un pagament únic, juntament amb la prestació ordinària, el citat increment a tots els pensionistes de gran invalidesa que cobrin aquesta pensió des de 2018.

Així mateix, al final de febrer es procedirà a l'abonament únic, per actualització de l'IPC, de la revaloració de la prestació familiar per fill a càrrec amb discapacitat major de 18 anys.


Revaloració en funció de l'IPC

El Reial decret-llei 28/2018, de 28 de desembre, estableix que “els perceptors de pensions del sistema de la Seguretat Social i de Classes Passives que hagin estat revaloritzades en 2018, rebran, abans d'1 d'abril de 2019 i en un únic pagament, una quantitat equivalent a la diferència entre la pensió cobrada en 2018 i la que hagués correspost d'haver aplicat a aquestes pensions l'increment que ha experimentat el valor mitjà de la variació percentual interanual de l'IPC donada en cadascun dels mesos des de desembre de 2017 fins a novembre de 2018, (1,7 per cent)”.