accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
29/01/2019

Devolució de l'IRPF per maternitat i paternitat

Ja es pot sol·licitar la rectificació de les declaracions d'IRPF en les quals s'hagin inclòs les rendes derivades dels permisos per maternitat/paternitat des de 2014.

L'AEAT ja ha habilitat la possibilitat de sol·licitud per internet

L'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) ha establert ja el camí per sol·licitar la rectificació de les declaracions d'IRPF en les quals haguessin inclòs les rendes derivades dels permisos per maternitat/paternitat, d'acord amb el que es disposa en el Reial decret-llei 27/2018, de 28 de desembre.

L'opció inclou també a les persones pertanyents a l'àmbit del mutualisme administratiu. El formulari de sol·licitud és el mateix que el de les persones incloses en el Règim General de la Seguretat Social, i no cal acompanyar cap documentació addicional.

Es pot presentar la sol·licitud tant per via electrònica com en paper. Per fer-ho de manera electrònica s'accedeix a través del següent enllaç de la pàgina web de l'AEAT:

https://www.agenciatributaria.es/aeat.internet/inicio/la_agencia_tributaria/campanas/_campanas_/prestacion_maternidad/prestacion_maternidad.shtml


Instruccions

Els passos per emplenar el formulari són molt senzills. Per a qualsevol dubte, es poden seguir aquestes breus instruccions:

https://www.agenciatributaria.es/static_files/aeat/contenidos_comunes/la_agencia_tributaria/informacion_institucional/campanias/prestacion_maternidad/instrucciones_formulario_pdf.pdf


Des de 2014

Cal recordar que podran sol·licitar la devolució aquelles persones que hagin gaudit permisos de maternitat i paternitat durant 2014, 2015, 2016 i 2017.

En la propera campanya de renda els contribuents solament hauran de confeccionar i presentar les seves declaracions utilitzant les dades fiscals que se'ls ofereixin. El programa d'ajuda Renda WEB oferirà les dades fiscals incorporant aquestes prestacions/retribucions com a rendes exemptes i les retencions suportades com plenament deduïbles.

Així mateix, és important subratllar que, amb caràcter general, el termini per sol·licitar la rectificació de la declaració d'IRPF de l'exercici 2014 prescriu als quatre anys comptats des del 30 de juny de 2015.