accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
10/01/2019

Milloren les ajudes per fill discapacitat i part múltiple

La quantia de les prestacions per fill o menor a càrrec amb discapacitat i per part múltiple, gestionades per MUFACE, experimentaran un increment en 2019 que va des del 3% en les primeres fins al 22% en les segones, segons el tipus d'ajuda que es tracti.

Els increments en les prestacions van del 3% en fills amb discapacitat del 22% per part o adopció múltiples

Les ajudes per fill o menor a càrrec amb discapacitat i per part múltiple, gestionades per MUFACE, experimentaran un significatiu increment durant 2019. En concret, d'un 3% per a les primeres i d'un 22% per a les segones, segons el tipus d'ajuda que es tracti.

Nous barems

L'augment d'aquestes partides es produeix després de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat del 27 de desembre de 2018 dels nous barems del Salari Mínim Interprofessional (Reial decret 1.462/2018) i de l'aprovació pel Consell de Ministres del passat 28 de desembre de les noves bases de cotització (Reial decret-Llei 28/2018; BOE del 29).

L'assignació mensual per fill o menor a càrrec amb discapacitat s'estableix en funció de l'edat, del grau de discapacitat i de la necessitat del concurs d'una altra persona. L'augment de les quanties per 2019 ha tingut en compte els casos que revesteixen una major gravetat.

Part múltiple

Pel que fa a les prestacions per part múltiple, existeixen dos tipus d'ajudes: una de pagament únic per part o adopció múltiple, i un subsidi especial per maternitat, per part, adopció o acolliment múltiples.

Pel que fa a les ajudes de pagament únic, la quantia de la prestació es fixa, depenent del nombre de fills, en 4, 8 o 12 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI) mensual vigent en el dia del naixement o data de la sentència d'adopció, amb un augment respecte a l'any passat de fins a un 22 per cent.

El subsidi especial per part o adopció múltiples és una prestació també de pagament únic, equivalent al 100 % de la base de cotització del dia del fet causant.

Les quanties vigents a partir d'1 de gener de 2019 es poden consultar aquí:

https://www.muface.es/muface_home/prestaciones/familiares/subsidio-especial-parto-multiple.html

I en Prestacions Familiars la informació completa sobre les prestacions actualitzades per fill o menor a càrrec amb discapacitat i per part múltiple.