accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
09/10/2018

La recepta electrònica, a debat al Congrés Nacional Farmacèutic

Intervención del director general

El 21 Congrés Nacional Farmacèutic, celebrat a Burgos del 3 al 5 d'octubre, ha comptat amb la participació del director general de MUFACE, Antonio Sánchez en la taula de debat “La e-Recepta, Innovació i Seguretat: el seu potencial en la pràctica farmacèutica”.

Un projecte pioner a Europa

La ràpida implantació de la recepta electrònica privada va ser un dels temes que es van plantejar en els taules de debat del  21 Congrés Nacional Farmacèutic, clausurat a Burgos el passat 5 d'octubre, i que va comptar amb la participació del director general de MUFACE, Antonio Sánchez.

Sota el títol “La e-Recepta, Innovació i Seguretat: el seu potencial en la pràctica farmacèutica”, el col·loqui va estar moderat per Luciano Sáez Ayerra, president de la Societat Espanyola d'Informàtica de la Salut (SIS). A més del director general de la Mutualitat, també es trobaven entre els ponents Mercedes Alfaro, sots-directora general d'Informació Sanitària de la Direcció general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat: Luis Mayero, president de la Fundació IDIS i Ana María Rodríguez Alonso, presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Toledo.

El debat va posar de manifest la importància de la recepta electrònica privada ja que facilita la continuïtat assistencial i augmenta la seguretat en la prescripció de medicaments. Així mateix, es va donar a conèixer la situació dels diferents projectes de recepta electrònica que està desenvolupant l'organització farmacèutica  col·legial i es va destacar la implantació de la recepta electrònica mèdica privada com un projecte pioner a Europa.

MUFACE te previst que la implantació bàsica de la recepta electrònica privada estigui llesta al llarg de 2019.