accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
10/10/2018

Reunió del Consell General de Tardor de MUFACE

MUFACE va arribar al setembre a prop d'un milió de mutualistes comptabilitzats. Un rècord històric del que es va informar en la reunió tercer Consell General de l'any. També es va anunciar l'engegada de la nova web de la Mutualitat.

Rècord històric de mutualistes

MUFACE va aconseguir en el passat mes de setembre la xifra rècord de mutualistes en els seus 42 anys d'història: 984.542, gràcies en bona mesura a la incorporació durant aquest mes de 22.651 nous titulars. En conjunt, la suma de mutualistes i beneficiaris és d'1.476.137 persones, nombre que confirma que 2018 va a ser el primer any, des de 2010, en el qual es registra un creixement net del col·lectiu.

Referent a això, el president del Consell i secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, va anunciar que la previsió és que durant 2019 se superi la barrera del milió de titulars. Benedicto va qualificar aquestes dades de “magnífica notícia”, perquè són “una prova evident de la fortalesa del sistema”.

El secretari d'Estat també va posar en relleu la transformació de la web de MUFACE en un portal integral de serveis al mutualista, molt més funcional i que potenciarà la comunicació amb la Mutualitat via electrònica, simplificant al màxim la realització de tràmits i estalviant desplaçaments innecessaris. La nova web serà accessible per a mutualistes i ciutadans en els primers dies de novembre.

 Productivitat i pressupost

Benedicto es va referir així mateix a la implantació per primera vegada en MUFACE d'un procediment d'assignació de productivitat variable en funció d'objectius, i a l'increment previst del pressupost de l'organisme en l'actual context de puixança del col·lectiu.

A continuació, el director general de MUFACE i vicepresident del Consell, Antonio Sánchez, va subratllar la importància d'aquesta mesura, ja que “millorarà la qualitat de l'atenció prestada al mutualista”. Sánchez també va detallar les xifres de l'avantprojecte de pressupost per 2019 i va informar dels nous serveis que s'han engegat des del Consell celebrat el passat mes de juliol, especialment la sol·licitud electrònica del subsidi de jubilació, ja disponible.

Per la seva banda, els representants sindicals es van mostrar en general satisfets amb l'evolució dels comptes de l'organisme, però van demanar un major esforç pressupostari en matèria de prestacions socials.

El Consell va finalitzar amb la presentació del Concurs de Pintura BBVA 2018 per part de la secretària general de MUFACE, Myriam Pallarés, i unes paraules de reconeixement, a càrrec del director general, als funcionaris i personal laboral vinculats amb la Mutualitat que han rebut les medalles per 35 anys de servei a l'Estat.