accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
28/11/2018

Lliurament del Premi de Pintura BBVA 2018

Dimarts passat 27 va tenir lloc el lliurament del Premi de Pintura BBVA 2018. El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, va presidir l'acte, que va ser presentat pel director general de MUFACE, Antonio Sánchez. Tomás López Martínez va ser el guanyador del certamen.

José Antonio Benedicto va presidir l'acte

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit el lliurament dels  premis de pintura que organitza MUFACE en col·laboració amb el BBVA. Durant l'acte, celebrat el dimarts 27 en el palau d'Adanero, seu de la secretaria d'Estat, Benedicto va subratllar el suport del Ministeri al procés de modernització en el qual està embarcada la Mutualitat: MUFACE està en plena efervescència, obstinada a treure endavant un projecte que la col·locarà en el que ha de ser una organització administrativa del segle XXI”. Va destacar també que "el canvi de MUFACE ja és una realitat amb la implantació del Pla d'Impuls”, i va recalcar entre altres mesures, la de la recepta electrònica, “de gran importància pel seu vessant privat i públic”. Així, va assenyalar el recent acord aconseguit amb el Consell Interterritorial de Salut, “molt significatiu, ja que suposa el suport per part de les comunitats autònomes al projecte de MUFACE, i la incorporació dels mutualistes en el sistema de recepta pública”.

"Una tasca imprescindible"

A més d'assenyalar que la tasca que realitza MUFACE, tant pel que fa a prestacions sanitàries com a les socials, “és imprescindible, i insubstituïble”, el secretari d'Estat va voler fer exprés esment de la tasca que desenvolupa la Mutualitat en suport d'aquells funcionaris que travessen per situacions de dificultat o precisen d'atencions especials, com les inherents a qüestions tals com les relacionades amb parts múltiples, adopcions o famílies amb persones a càrrec amb discapacitat. “Treballem per assegurar la tranquil·litat de centenars de milers de funcionaris i els seus beneficiaris”, va afegir.

Finalment, José Antonio Benedicto, referint-se específicament a l'onzena edició del  Premi de Pintura, va dir que és “una prova més de la fecunditat d'aquesta família que és la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat”, per a continuació felicitar als participants, “per l'enorme talent i la passió que han posat en les seves creacions” i al Jurat pel dificil treball de seleccionar les millors obres entre les 114 que han concorregut en aquesta edició.

"Un certamen de gran prestigi"

L'acte de lliurament dels premis va ser presentat pel director general de MUFACE, Antonio Sánchez, que va destacar “el prestigi que ja ha aconseguit el certamen en el sector artístic, gràcies a l'alta qualitat dels treballs presentats”. També va agrair el minuciós treball de deliberació i el “valuosíssim criteri tècnic” dels membres del jurat i la importància que té el guardó ja que apropa a molts mutualistes a la gran família que és MUFACE”. El director general va recalcar que aquest premi “ens permet tenir ben present l'arrel humana de la nostra vocació, que és la cobertura de l'assistència sanitària i social dels funcionaris” i va destacar “els importants assoliments que ha aconseguit la Mutualitat en aquests últims temps, amb un equip molt implicat a renovar el sistema, millorant la qualitat assistencial, donant-li sostenibilitat i apostant fermament per l'administració electrònica”.

El XI Premi de Pintura BBVA, dotat amb 14.000 euros, premia els tres millors treballs d'entre els que presenten cada any mutualistes i empleats de MUFACE. En aquesta ocasió, els guardonats han estat Tomás López Martínez, primer premi pel quadre titulat “*Utrecht”; José Manuel Arévalo, per “Tardes del Sena”; i María del Carmen Lupión, per “Entre verdes y arena blanca. Cádiz”.

El Jurat, presidit pel director general de MUFACE, Antonio Sánchez, va estar compost per Fernando Arnal, director de Captació i Col·lectius del BBVA, el pintor Francisco Cruz de Castro, la pintora i catedràtica de Dibuix María Carrera, i Jesús Hidalgo, en representació dels sindicats. Com a secretària del Jurat, amb veu però sense vot, va actuar Myriam Pallarés, secretària general de la Mutualitat.

Nombrosos convidats

Al lliurament dels premis van assistir, entre d'altres, el secretari general d'Administració Digital, Fernando de Pablo, la directora general de Governança Pública, María Pía Junquera, antics càrrecs de MUFACE, els gerents de les “mutualitats germanes” –tal com va subratllar Sánchez- ISFAS –José Ramón Plaza- i MUGEJU –Concepción Sáez­­­-; el conseller delegat d'ASISA, Enrique Porres, al costat del director mèdic d'aquesta entitat, José Vilella i l'adjunt a la direcció mèdica, Pascasio Lorenzo; el conseller delegat d'ADESLAS, Francisco Javier Murillo, al costat del secretari general Teótimo Sáez, i Luis Iglesias, sots-director general de l'entitat; el director d'Institucions del BBVA, Manuel García Guzmán; i l'equip directiu de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), Luis Mayero, Manuel Vilches i Adolfo Fernández Valmayor, al costat d'altres responsables d'institucions públiques i privades.