accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
18/12/2018

Pròrroga del Concert amb el CGCOF

MUFACE i el Consell General de Col·legis Farmacèutics han renovat el seu Concert fins a 2020. Un document complementari recull les bases per al desenvolupament de la recepta electrònica en les 22.000 farmàcies espanyoles.

Acord per desenvolupar la recepta electrònica

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, va presidir el passat 17 de desembre l'acte de signatura de la renovació per als anys 2019 i 2020 del concert subscrit en 2014 per MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) pel qual es van fixar les condicions per a l'execució de la prestació farmacèutica de la Mutualitat a través de les Oficines de Farmàcia, juntament amb l'acord que recull les bases de la col·laboració per a la implementació del sistema de recepta electrònica de la Mutualitat.

L'Acord de pròrroga del concert va ser aprovat el passat 25 d'octubre per l'Assemblea de Col·legis de Farmacèutics. Van segellar la renovació el director general, Antonio Sánchez, i el president del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), Jesús Aguilar.

Dos anys de pròrroga

Aquest concert, que estendrà la seva vigència els dos propers anys,  fixa les condicions en què les farmàcies col·laboren professionalment amb MUFACE referent a la dispensació dels medicaments, fórmules magistrals i preparats oficinals, efectes i accessoris, vacunes antialèrgiques i bacterianes, que estiguin inclosos en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut i que hagin estat prescrits en recepta oficial de la Mutualitat, d'acord a l'establert en la seva normativa i en el propi Concert.

Millora de la qualitat assistencial

Així mateix, juntament amb la pròrroga del Concert, l'acord complementari per a la implementació del sistema de recepta electrònica de la Mutualitat es configura com un element clau per a l'agilització de la prestació sanitària, facilitant el seguiment de l'historial farmacoterapèutic i l'accessibilitat del pacient. En definitiva, millorant la qualitat assistencial.

Per la seva banda, el CGCOF disposa d'un node de comunicacions, NodoFarma, la connexió del qual amb el sistema de recepta electrònica de MUFACE facilitarà la comunicació de les oficines de farmàcia a través dels Col·legis Oficials de Farmacèutics en la dispensació de medicaments, efectes i accessoris i altres productes contemplats en el Concert al col·lectiu mutualista i la posterior facturació a la Mutualitat.

Donada aquesta convergència d'interessos i amb la finalitat de concretar les activitats de les dues parts, s'han subscrit els citats acords, una prova inequívoca del compromís de MUFACE i del Consell General per l'estabilitat i per la col·laboració mútua de present i de futur en la millora i desenvolupament de la prestació farmacèutica de la Mutualitat.

Recepta electrònica

Durant l'acte, el secretari d'Estat, José Antonio Benedicto, va destacar que “aquesta renovació del Concert reforça encara més les bases per a la implantació de la recepta electrònica, que ja va fer un pas transcendental el novembre passat després de l'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d'integrar als mutualistes en el sistema públic de recepta electrònica”.

Per al president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar, la pròrroga posa de manifest la sòlida relació que existeix entre ambdues institucions amb l'únic objectiu de “oferir la millor assistència farmacèutica al milió i mig de funcionaris a través de les més de 22.000 farmàcies comunitàries i amb l'assistència dels 50.000 farmacèutics que hi treballen”.

Aguilar va destacar en l'àmbit assistencial el compromís recollit en el concert de “promoure el desenvolupament progressiu de programes especials d'assistència farmacèutica, com el previst per a malalts crònics, establint el marc adequat per a la seva engegada”.

Més demanda de recursos assistencials

L'atenció a una població creixentment envellida -i, per tant, amb majors necessitats assistencials- i la progressiva incorporació d'entorn de 100.000 nous mutualistes com a conseqüència de l'acord per a la millora de l'ocupació pública i de les Ofertes d'ocupació pública, implica una major demanda de recursos assistencials.

En aquesta línia, la dispensació de medicaments en oficines de farmàcia va suposar per a la Mutualitat l'any 2017 una despesa mitjana mensual de 25,8 milions d'euros (12.47€ per recepta) i, en 2018, de 26,3 milions d'euros (12.54€ per recepta).