accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
19/06/2020

Beques d'estudi per a mutualistes 2019-2020

Ja està publicada en el BOE la convocatòria de beques d'estudi per a mutualistes titulars corresponent al curs 2019-2020. Les sol·licituds han de tramitar-se per seu electrònica entre el 20 de juny i el 31 d'octubre.

S'augmenta la quantia màxima a 250 euros

La convocatòria de beques d'estudi per a mutualistes titulars de MUFACE corresponent al curs 2019-2020 ha sigut publicada en el BOE d'hui, 19 de juny. El termini de presentació de sol·licituds comença el 20 de juny i acaba el 31 d'octubre.

La beca d'estudi, inclosa entre les ajudes socials de MUFACE, té com a finalitat possibilitar la promoció social i cultural dels mutualistes, mitjançant aportacions econòmiques destinades a cobrir el cost de la matrícula d'estudis universitaris.

Quantia màxima i tramitació per seu electrònica

Entre les principals novetats d'esta nova convocatòria figura un augment de la quantia màxima d'esta prestació de pagament únic a 250 euros, així com l'obligatorietat de presentar les sol·licituds i la documentació justificativa a través de la seu electrònica de MUFACE. El procés electrònic s'activarà al dissabte dia 20 de juny, dia en el qual s'inicia el  termini per a la presentació de sol·licituds.

Així mateix, en la seu electrònica està disponible el model de declaració responsable.  Si les persones sol·licitants no compten amb identificació electrònica, la Mutualitat recomana la identificació Cl@ve, que pot obtindre's per Internet sense desplaçaments, en la seu electrònica de l'Agència Tributària.

Solament si concorreguera excepcionalment alguna circumstància que impedira la presentació a través del canal electrònic es podria acceptar la sol·licitud en paper davant el Servici Provincial corresponent, sempre sol·licitant cita prèvia.

En la Resolució publicada hui en el BOE s'especifiquen, a més, el concepte i conseqüències de la incompatibilitat i subsidiarietat d'estes beques. Referent a açò, MUFACE podrà recaptar i consultar les dades relatives a ajudes anàlogues d'organismes o entitats, públics o privats, prèvia autorització de l'interessat, materialitzada en la pròpia sol·licitud electrònica.

Entre els requisits per a sol·licitar la beca figura l'haver aprovat entre les convocatòries de febrer, juny i setembre de 2020, un mínim del 50 per cent del resultat de dividir el total dels crèdits que integren el pla d'estudis entre el nombre d'anys que ho componguen. El percentatge de crèdits podrà ser del 35 per cent, sempre que siguen tots els crèdits que falten per a la seua conclusió.