accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
05/04/2024

Convocades les Ajudes sociosanitàries 2024

Des del 5 d'abril poden sol·licitar-se les ajudes sociosanitàries per a enguany, que abasten malaltia psiquiàtrica crònica, oncològica i celíaca; atenció a la drogodependència i altres addiccions; autonomia personal; residències assistides o centres de dia i de nit, i situació de dependència.

Sol·licituds des del 5 d'abril fins al 31 de desembre

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la Resolució de 21 de març de 2024 de MUFACE per la qual es convoca la concessió d'ajudes de protecció sociosanitària durant l'any 2024 . El termini de presentació de sol·licituds és del 5 d'abril al 31 de desembre inclusivament.

Estes ajudes permeten atendre determinats gastos que es generen a les persones del col·lectiu mutualista per als quals no existix finançament concurrent. La convocatòria establix els requisits que s'han d'acreditar per a accedir a cadascuna d'elles.

 

Principals novetats en la convocatòria 2024

  • Increment de quanties en:
    • Ajudes per a facilitar l'autonomia personal, en la modalitat de manteniment i potenciació de la capacitat residual.
    • Ajudes per a atenció a la drogodependència i altres addiccions.
    • Ajudes per a estades temporals en residències assistides.
  • Ampliació de supòsits en el Programa d'Ajudes per a atenció a la drogodependència i altres addiccions per a donar cabuda a situacions de dependència sense substància (addicció als jocs d'aposta, presencial i online, videojocs i altres addiccions a través de les noves tecnologies, tot açò d'acord amb l'Estratègia Nacional sobre Addiccions 2017-2024)
  • Ampliació del Programa d'ajudes per a persones amb malaltia oncològica. En atenció als suggeriments rebuts del col·lectiu de mutualistes, s'incorporen els capells, mocadors i turbants oncològics a les pròtesis capil·lars ja existents, amb la finalitat que estiguen cobertes totes les opcions d'ajuda en la pèrdua de cabell derivada del tractament oncològic rebut.
  • Més beneficiaris en el Programa d'ajudes per a persones amb malaltia celíaca. S'ha ajustat la quantia a 400 euros a causa del notable increment de sol·licituds i, per tant, a l'increment de gasto. D'esta forma, es permet que l'ajuda arribe a totes les persones del col·lectiu que patisquen la malaltia i que complisquen els requisits.
  • Simplificació del procediment. Es culmina la transformació digital iniciada en 2020 amb objectiu de facilitar al col·lectiu mutualista la presentació de les sol·licituds, de manera que:
    • Totes les ajudes es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de MUFACE, excepte les relatives al programa de prolongació d'efectes, que van quedar a extingir.
    • S'han ampliat, revisat i millorat les pantalles de sol·licitud en seu electrònica perquè siguen més senzilles i intuïtives. Juntament amb altres millores de gestió, permetran reduir els temps de tramitació i pagament de les ajudes.

Dades d'altres convocatòries 

Les ajudes sociosanitàries de MUFACE intenten donar atenció a situacions d'enerfemedad, edat o dependència per a les quals no existix finançament concurrent. De les dades de 2023 cal ressaltar que el programa va suposar un gasto total de 7.148.457,48 euros, i la tramitació de 6.419 expedients en els Servicis Provincials.

Destaca l'import de les ajudes per malaltia psiquiàtrica crònica, amb  3.343.801,40 euros i 133 expedients, així com el de malaltia celíaca, amb 1.706.333,06 euros distribuïts en 3.860 expedients. Finalment, les ajudes per a manteniment i potenciació de la capacitat residual, dins de la línia d'ajudes per a facilitar l'autonomia personal, van suposar la concessió de 1.561.835,88 euros i la gestió d'1.066 expedients.

 

Omnicanalidad

Cada ajuda pot sol·licitar-se per mitjans electrònics però també per mitjans convencionals, acudint a les nostres oficines amb cita prèvia o presentant la documentació en altres registres administratius. MUFACE manté oberts tots els seus canals d'atenció i informació amb la finalitat de facilitar la presentació de la sol·licitud i agilitzar la seua resolució..

 

Més informació