accesskey_mod_conten
Escombri separa capçalera de cos
20/05/2024

Mapelli recolza i reconeix el treball de servei públic de MUFACE davant el Consell General

La secretària d'Estat de Funció Pública, Clara Mapelli, ha presidit esta mañana la reunió del Consell General de la Mutualitat.

En la reunió s'ha avaluat el Pla estratègic AVANZA, les convocatòries d'ajudes sociosanitàries i les dades del període de canvi ordinari d'entitat realitzat en el mes de gener.

Solidesa i garantia del sistema

Avui s'ha celebrat el Consell General de MUFACE, màxim òrgan de participació en el control i vigilància de la gestió de la mutualitat. La reunió, la primera d'aquest exercici, ha estat presidida per la secretària d'Estat de Funció Pública, Clara Mapelli, acompanyada per la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés.

A l'inici de la sessió, Pallarés ha donat la benvinguda a la secretària d'Estat i li ha donat la paraula en la seva qualitat de nova presidenta del Consell General.

Mapelli ha lloat el treball de la direcció general, el seu equip i tot el personal, per un sistema que demostra amb xifres i dades la seva solidesa i garantia i que proporciona servei sanitari i sociosanitari a més d'1,5 milions de funcionaris i les seves persones beneficiàries: “El meu més sincer reconeixement i suport a la contribució de MUFACE a la millora del sistema sanitari espanyol, al seu elevat grau de motivació i compromís, i a la vocació de servei públic que està permetent fer realitat ambiciosos projectes”.

Entre aquests, la secretària d'Estat ha destacat l'Oficina Oficina de Tramitació Electrònica (OTE) de Vigo i l'Oficina Oficina Polivalent de Múrcia (OPM) , que estan aconseguint agilitar milers d'expedients, i el telèfon d'atenció preferent per a majors MUFACE75 , “expressió de l'objectiu de MUFACE de no deixar a ningú enrere”.

Mapelli ha destacat la importància de la digitalització per a la mutualitat i de l'augment del personal docent dins del col·lectiu ( 61,9% del total del col·lectiu de titulars mutualistes en actiu ). “Aquestes peculiaritats han de ser tingudes en compte”, ha subratllat per justificar l'ajust de representació de l'Administració General de l'Estat en el Consell General amb dos nous membres de la Secretaria General d'Administració Digital GAD i del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

La secretària d'Estat també ha agraït “l'actitud col·laborativa i el compromís” de la representació sindical en el Consell i ha assegurat que, encara que aquesta primera sessió de 2024 s'hagi celebrat amb retard a causa de la reestructuració ministerial i l'adscripció de MUFACE al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, se celebraran les quatre reunions anuals establertes reglamentàriament.

 

Pla Avanza, recepta electrònica, ajudes, patrimoni

Com a primer punt al voltant del dia, el Consell ha estat informat del grau de compliment, a desembre de 2023, del Pla MUFACE Avança 2021-2023 , prorrogat en el present exercici, i de la marxa actual dels projectes en fase d'execució.

La directora general, Myriam Pallarés, ha posat l'accent en la importància de tots els projectes tecnològics engegats, com la recepta electrònica, que aquest any, ha anunciat, s'engegarà com a mínim a Aragó, Comunitat Valenciana, Ceuta i Melilla. Pallarés ha avançat, així mateix, que s'està treballant perquè, a la fi d'aquest any, MUFACE pugui tenir una nova norma bàsica organitzativa (“Estatut").

Igualment, s'ha informat de les principals novetats habidas en les recents convocatòries d'ajudes ajudes sociosanitàries i assistencials per 2024, així com en beques d'estudi , amb importants millores en el que a quanties econòmiques es refereix. També s'ha detallat el contingut de la propera convocatòria d'ajudes ajudes a dones mutualistes víctimes de violència de gènere per 2024.

Un altre punt abordat ha estat el de l'alienació mitjançant subhasta pública de diversos immobles del fons general i del fons especial, per les quals s'ha sol·licitat informe favorable del Consell d'acord amb la normativa patrimonial vigent. Els immobles són urbans i estan situats a Oviedo, Badajoz, Sant Sebastià, Valladolid, Madrid, Santa Cruz de Tenerife, Bilbao, Zaragoza i Las Palmas de Gran Canària.

 

Balanç del canvi ordinari d'entitat

Finalment, els membres del Consell han estat informats del balanç de l'elecció elecció d'entitat sanitària en 2023 i del període de canvi ordinari que va tenir lloc al gener de 2024.

Una vegada consolidats les dades referides a aquest període, cal destacar que s'han produït un total de 39.846 modificacions d'adscripció d'entitat d'assistència sanitària realitzades pel col·lectiu mutualista i que ha augmentat en 13.027 el nombre de permutes respecte a 2023.

SegurCaixa Adeslas aglutina al 33,13% del col·lectiu, Asisa al 23,32% i DKV al 13,17%. D'aquesta manera, el col·lectiu adscrit a entitats concertades se situa en un 69,63 % enfront del 30,37% de mutualistes que han triat l'opció pública (INSS).

Com a dades més rellevants, destaca l'INSS amb un saldo net positiu de 6.416 mutualistes titulars (13.704 altes enfront de 7.288 baixes), al costat de DKV, que ha guanyat 1.823 titulars en aquest període de canvi d'entitat.