accesskey_mod_conten
Escombri separa capçalera de cos
24/04/2024

Atenció a mutualistes a través de videoconferència

MUFACE ha engegat en el servei provincial de Burgos un projecte pilot d'atenció a mutualistes a través de videoconferència. Les cites podran ser sol·licitades per les persones adscrites a aquest servei provincial a partir del 24 d'abril. La petició es realitzarà pel canal telemàtic de cita prèvia. Està previst que s'estengui a altres oficines després de l'avaluació del seu funcionament.

Engegada d'un projecte pilot a Burgos

A partir del 24 d'abril, les persones mutualistes de Burgos podran sol·licitar cita per ser ateses a través de videoconferència des d'aquest Servei Provincial per personal de MUFACE. El sistema, eina comuna de la Secretaria General d'Administració Digital, del Ministeri per la Transformacion Digital i de la Funció Pública, ja s'utilitza en altres àmbits, com la Direcció general del Cadastre. En MUFACE s'utilitza ja per a la cita prèvia presencial en oficines.

Operativa

La cita ha de sol·licitar-se per l'o la mutualista a través del mateix servei telemàtic pel qual es tramita la cita prèvia presencial física, seleccionant Burgos en el desplegable. Una vegada a la pàgina de Burgos, apareixeran dues opcions: una per a cita presencial i una altra per a videoconferència.

El mutualista triarà la seva opció i el sistema proporcionarà dia i hora, advertint ja que si la connexió va a realitzar-se des de mòbil o Tablet, haurà de descarregar abans una aplicació en el dispositiu. El mateix dia de la cita es rebrà per correu electrònic l'enllaç per realitzar la connexió.

Si hi hagués qualsevol incidència, el Servei Provincial es posarà en contacte amb l'o la mutualista amb la finalitat de solucionar-ho i, si escau, proporcionar una alternativa.

Aquest tipus de videoconferència no té requeriments especials Si s'accedeix des d'ordinador, potser no sigui necessari descarregar una aplicació. Si es realitza l'accés  des de mòbil o Tablet, s'haurà de  descarregar. Es recomana baixar l'aplicació que s'indiqui en el correu informatiu previ per així facilitar la connexió.

La persona mutualista haurà d'identificar-se amb el seu DNI, mostrant-ho, i comparèixer personalment, sense que s'admeti representació per aquest canal, atès que aquest canal no permet acreditar aquesta circumstància.

Gestions i tràmits

Les qüestions per les quals podrà concertar-se cita per aquest canal, tenint en compte les seves lògiques limitacions, són:

  • Realitzar una consulta d'un tràmit en curs en l'oficina de Muface.
  • Realitzar un tràmit de subsidi de jubilació, defunció, sepeli, reintegrament de despeses de farmàcia; reintegraments de despeses en estades temporals en l'exterior, o bé ajudes sociosanitàries.

La videoconferència no permet realitzar gestions substantives que exigeixen documents físics, com és el visat. Aquest sistema no altera els canals prescrits per a cada tramitació en la normativa aplicable. Per aquest motiu, aquestes limitacions seran manifestades a la persona que acudeix a la cita en cas de ser necessari, indicant que ha de realitzar el tràmit presencialment, per la seu electrònica, App o pel canal que procedeixi.

Una vegada avaluat el funcionament del servei, la Mutualitat estendrà el sistema a aquelles oficines en les quals se sigui evident que contribueix a un millor servei a mutualistes. Es tracta d'un projecte que aprofundeix en l'omnicanalidad, proporcionant canals adequats a cada segment de mutualistes segons les seves capacitats i expectatives.