accesskey_mod_conten
Escombri separa capçalera de cos
18/04/2024

MUFACE, una Mutualitat saludable

L'adhesió de MUFACE a la Declaració de Luxemburg en 2023, va fer possible que entrés a formar part de la Xarxa Espanyola d'empreses Saludables (REES). Ara, la Mutualitat ha emprès diferents campanyes i iniciatives per potenciar la salut i benestar dels seus treballadors i treballadores, amb mesures com el repartiment gratuït d'ampolles d'alumini 100 % reciclat.

Campanyes per al foment de la salut i benestar del personal emprat

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i el secretari general de la Mutualitat, Pablo Saavedra, així com els representants sindicals, han estat presents en l'inici de la campanya de repartiment d'ampolles d'alumini 100% reciclat per a tots els empleats i empleades dels serveis centrals i, en els propers dies, també dels Serveis Provincials de l'organisme. Est és el primer pas del compromís de MUFACE amb la salut i el benestar dels seus treballadors i treballadores. Es vol  així fomentar una adequada hidratació, afavorir l'ús de l'aigua de l'aixeta i reduir al màxim el consum de plàstics i de gots d'un sol ús.

Salut, seguretat i sostenibilitat

La iniciativa, coordinada pel departament de Formació i Acció Social, respon al compromís adquirit per MUFACE de fomentar la salut, la seguretat i la sostenibilitat en el treball després d'adherir-se, en 2023, a través d'Institut Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (INSST) a la Declaració de Luxemburg. Des de llavors, la Mutualitat ha passat a formar part de la Xarxa Espanyola d'empreses Saludables (REES).

 

Espai propi en la Intranet i referències a la pàgina web

Amb base en aquest compromís de salut i sostenibilitat, MUFACE ha dissenyat un programa de campanyes i iniciatives que es pot consultar per empleats i empleades de MUFACE a l'espai de la intranet “Mutualitat Saludable i Sostenible” . Així mateix,es pot trobar la informació bàsica referida al Pla de Mutualitat Saludable en aquest enllaç de la web.

Altres programes previstos

A més d'iniciatives com el repartiment d'ampolles d'alumini 100% reciclat a tots els treballadors de MUFACE, hi ha quatre campanyes previstes per a aquest exercici:

  • Alimentació saludable: Reflexió sobre el tipus d'alimentació que portem i posada a la disposició d'eines per millorar els hàbits alimentosos.
  • Salut cardiovascular: Ajuda per identificar els factors de risc cardiovascular i les malalties que poden provocar. Adopció d'hàbits que poden ajudar a la seva prevenció.
  • Escola d'esquena: Revisió de la higiene postural i ergonòmica per ajudar a disminuir la càrrega que l'esquena i la musculatura realitza durant les activitats quotidianes, tant a casa com en el treball.
  • Salut Mental: Donar visibilitat a la salut mental per generar consciència de la importància que té en l'estat de benestar psicològic i social de les persones.

MUFACE Avanza

En Pla Estratègic MUFACE Avanza, prorrogat en 2024, la Mutualitat manté en execució el projecte  Mutualitat saludable, dins de l'eix dedicat a promoure una cultura  centrada en les persones de l'organització. Un dels valors a compartir en aquesta cultura és, precisament, la cura de la salut en totes les seves facetes, com a actiu d'una Mutualitat que, al seu torn, ha de gestionar la salut del col·lectiu mutualista.

S'aniran desenvolupant diferents programes de promoció de la salut, mentre que són beneficiosos per a la salut laboral, el compromís i la motivació de totes les persones que treballen en MUFACE. El projecte s'alinea igualment amb el compromís adquirit arran de l'adhesió a la Declaració de Luxemburg, per ser la salut l'eix central sobre el qual pivota la prevenció de riscos laborals.