accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
12/03/2024

Illes Balears ja utilitza la recepta electrònica concertada

Les persones mutualistes d'opció concertada residents en Illes Balears poden utilitzar des d'hui la recepta electrònica en qualsevol farmàcia de la comunitat autònoma.

Ja són huit les comunitats autònomes en les quals està implantat este sistema, que garantix una major agilitat, seguretat i traçabilitat en la dispensació dels medicaments.

Primera dispensació amb i-recepta en una farmàcia de Palma

Una mutualista d'opció concertada d'Illes Balears ha pogut obtindre ja este matí la seua prescripció habitual amb la i-recepta i adquirir la seua medicació en una farmàcia de Palma, estrenant així el Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE (SIREM) posat en marxa en esta comunitat autònoma.

A l'acte han assistit han assistit el director provincial de MUFACE en Illes Balears, Marcos Cobo; el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics d'Illes Balears (COFIB), Antoni Real,  i el president del Col·legi Oficial de Metges d'Illes Balears (COMIB), Carles Recasens. Al costat d'ells han estat també presentes la responsable del departament d'Administració del COFIB, Lluïsa Soler, i el delegat d'ADESLAS en Illes Balears. Francisco Nadal.

li de el dpt. d'Administració del COFIB, Francisco Nadal, delegat d'Adeslas a Balears, Antoni Real, president del COFIB, Marcos Cobo, director provincial de MUFACE a Balears, Eusebio Alomar, farmacèutic, Maria Concepción Jiménez, mutualista de MUFACE i Carles Recasens, president del COMIB.

També han assistit representants de les entitats sanitàries concertades.

El desenvolupament i posada en marxa d'esta fase del projecte de recepta electrònica ha sigut fruit del treball conjunt de MUFACE, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF) i el Col·legi de Farmacèutics d'Illes Balears (COFIB), amb l'important suport del Col·legi Oficial de Metges d'Illes Balears, entitat essencial en la implantació efectiva de la i-recepta.

 

Benefici per a 16.136 mutualistes en Illes Balears

El col·lectiu mutualista adscrit al Servici Provincial de MUFACE en Illes Balears que rep assistència sanitària amb entitats de segur -opció concertada- està format per 16.136 persones ( 11.707 titulars més 4.429 beneficiàries).

Totes elles podran, a partir d'hui, obtindre les seues receptes i adquirir els medicaments corresponents utilitzant tan sol la seua targeta sanitària d'entitat. El servici de recepta electrònica inclou els visats, per la qual cosa ja no hauran de realitzar-se en les oficines de MUFACE, excepte algunes excepcions.

 

Com utilitzar la recepta electrònica concertada

El col·lectiu mutualista d'opció concertada d'Illes Balears pot ja acudir als metges del quadre mèdic que els corresponga perquè activen la prescripció digital.

Des d'eixa data tenen 10 dies per a arreplegar el producte en la seua oficina de farmàcia, presentant la seua targeta d'entitat. Si no ho fan dins de termini, la prescripció quedarà inactiva i no es podrà obtindre ja el medicament.

Després de la primera recollida, si es tracta d'un tractament crònic, poden continuar arreplegant el medicament en la farmàcia amb periodicitat mensual durant el període de temps marcat pel facultatiu, fins a una durada màxima d'un any. Passat este temps caldrà renovar la prescripció.

De totes estes novetats s'està informant al col·lectiu mutualista d'opció concertada d'Illes Balears través de correu electrònic.

 

I-recepta interoperable en huit comunitats autònomes

Illes Balears és l'octava comunitat autònoma que s'unix al Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE (SIREM) després d'Astúries, Canàries, Cantàbria, Extremadura, La Rioja, Múrcia i Navarra. En totes elles la i-recepta és interoperable pel que les persones mutualistes d'opció concertada d'Illes Balears que es desplacen temporalment a alguna d'estes comunitats podran obtindre receptes i retirar els medicaments o productes prescrits.

 

I-recepta d'opció pública en tot el territori

D'altra banda, el col·lectiu de MUFACE acollit a l'opció pública utilitza ja la i-recepta en totes les comunitats autònomes. En este cas el procés va començar en 2014 amb Extremadura i va concloure en 2022 amb les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla (INGESA).

En total, més d'un 40% del col·lectiu de MUFACE en tot el territori, entre opció pública i concertada, disposa ja de recepta electrònica.

 

Un gran avanç

La recepta electrònica garantix la racionalitat de l'ús dels medicaments, la seua traçabilitat i la seua seguretat.

Així mateix, es facilita al col·lectiu mèdic, la col·laboració del qual és primordial a través dels respectius Col·legis, el seguiment de l'historial farmacoterapéutico del pacient i la seua fidelització als tractaments pautats, alhora que disminuïx el nombre de visites a la consulta. Per la seua part, per al pacient millora l'accés als seus tractaments i li evita desplaçaments tant a la consulta com a les oficines de MUFACE per a obtindre talonaris en paper o visats.

Para MUFACE, com a organisme públic obligat a la vigilància de l'ús racional de medicaments, la recepta electrònica és garantia de traçabilitat i seguretat, al mateix temps que un objectiu irrenunciable.

 

Més informació