accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
18/01/2024

Receptes de medicaments amb Clonazepam

El Ministeri de Sanitat va acordar al desembre de 2023 mesures de vigilància i racionalització de la prescripció de medicaments amb principi actiu Clonazepam.
Des de l'1 de gener de 2024, MUFACE ha introduït requisits en la prescripció d'acord amb aquestes instruccions a fi de garantir la seua vigilància i evitar falsificacions o l'ús indegut de receptes.

Requisits en la prescripció per a reforçar la seua vigilància

El Ministeri de Sanitat ha modificat a partir de l'1 de gener del present any les condicions de la prescripció de medicaments que contenen el principi actiu CLONAZEPAM (RIVOTRIL©) dins del Sistema Nacional de Salut (SNS) per a optimitzar el seu ús.  Amb vista a garantir la vigilància i control en tots els àmbits de MUFACE, i evitar falsificacions, s'ha establit una validació sanitària a partir de l'1 de gener de 2024, per a assegurar i controlar que la prescripció siga correcta quan no existix possibilitat de recepta electrònica.

Es tracta de verificar que la prescripció, quan no és electrònica, siga realitzada per un metge concertat i en recepta oficial de MUFACE, procedent d'un talonari correctament assignat al titular mutualista d'opció concertada.

Procediments segons àmbits de mutualistes

Existixen tres supòsits en MUFACE per a la prescripció d'estes receptes:

  • Mutualistes d'opció pública: la prescripció ha de ser forçosament electrònica i feta per un facultatiu del servici públic de salut.
  • Mutualistes d'opció concertada a Cantàbria, Astúries, Canàries, Extremadura, La Rioja i Navarra i qualsevol altre territori que implante la recepta electrònica concertada (SIREM) en el futur. La prescripció serà igualment electrònica en tot cas, realitzada per metge d'entitat concertada, i no precisa més tràmit.
  • Resta de mutualistes d'opció concertada adscrits a Servicis Provincials en el territori dels quals no s'ha implantat encara la recepta electrònica concertada (En este moment, totes les províncies excepte les corresponents a Cantàbria, Astúries, Canàries, Extremadura, La Rioja i Navarra). En este cas, mentre no existisca recepta electrònica, han d'acudir al seu Servici Provincial de MUFACE portant la recepta en paper firmada per metge concertat així com un informe d'este últim, i allí es realitzarà presencialment la validació, que és un tràmit senzill. Una vegada validada la recepta, es podrà obtindre el medicament en farmàcies. El tràmit es pot realitzar igualment per correu postal remetent la recepta i l'informe amb les dades de l'o la mutualista al Servici Provincial.

El sistema de validació existix ja en MUFACE para mutualistes d'entitat concertada sense excepció per al cas del programa antitabac, i és necessari en el cas de medicaments amb Clonazepam des de l'1 de gener de 2024. L'objectiu és complir amb les pautes del Ministeri de Sanitat i d'eixa manera establir adequades mesures de racionalització i optimització del seu ús.

Més informació en pàgina web de MUFACE