accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos

Programa antitabac MUFACE

Des de l'1 de gener de 2020 s'han inclòs en el finançament del Sistema Nacional de Salut ( SNS) determinades presentacions de dos medicaments per a la deshabituació tabáquica: Champix ® (Vareniclina) i Zyntabac® (Bupropion). El seu finançament serà com a màxim de tres envasos per pacient i any.

Per a tindre accés  a esta teràpia   es precisa una prescripció mèdica (recepta).

Sempre d'acord amb el previst en la  cartera de servicis del Sistema Nacional de Salut, MUFACE garantix als mutualistes la possibilitat de seguir una teràpia antitabac quan complisquen els requisits per a açò, tant si han triat Servici Públic de Salut com si la seua elecció ha sigut la d'entitat concertada. Per a establir un protocol d'actuació en la teràpia antitabac per als mutualistes que han triat entitats concertades s'ha creat un Programa Antitabac de MUFACE ( enllaç),(Obri en nova finestra) Existixen a més altres programes o protocols per a determinats col·lectius, que també estan disponibles i són vàlids.

Com s'ha dit abans, per a tindre accés a esta teràpia es precisa una prescripció mèdica (recepta), i l'aportació de l'usuari serà del 30%, com en qualsevol recepta de medicaments

Procediment per a mutualistes que ha triat entitat concertada.

Els mutualistes d'adscripció a una Entitat de Segur han d'acudir a un Metge d'Atenció Primària (MAP) qui després d'un primer contacte i valoració de determinades característiques que han de complir els pacients, determinarà la seua possible inclusió en el finançament del tractament de la deshabituació tabáquica

Una vegada que el seu MAP ha decidit prescriure un d'estos medicaments ha d'acudir al seu Servici Provincial (SP) amb l'informe mèdic o model de prescripció (disponible ací,enllaç) (Obri en nova finestra) i la recepta. El Servici Provincial validarà aquesta recepta amb un segell i data, tenint la mateixa una validesa de 10 dies des d'aquesta data.

Procediment per a mutualistes que han triat Servici Públic de Salut.

Els mutualistes d'adscripció al Servici Públic de Salut (SPS) corresponent seguiran les normes d'inclusió en el programa d'estos SPS ( enllaç). Quant a les receptes, en aquelles Comunitats Autònomes (CCAA) que tinguen implantada la recepta electrònica no és necessari cap control per part del Servici Provincial de MUFACE. Per contra, en aquelles CCAA que no tinguen encara implantada la recepta electrònica per als mutualistes, serà necessària la validació de la recepta per part del Servici Provincial.