accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
22/11/2023

Enviament de certificats a mutualistes del Fons Especial

MUFACE ha posat en marxa una campanya d'enviament de certificats a les persones mutualistes que van pertànyer a alguna de les Mutualitats preexistents a MUFACE i que van quedar integrades en l'organisme actual, conformant el denominat Fons Especial (per exemple, la Societat mútua Cos General de Policia o la Mutualitat d'Ensenyament Primari).

Es remeten a títol acreditatiu per a possibles reclamacions (*)

L'objecte d'este certificat és que estos mutualistes puguen acreditar que van pertànyer a aquestes mutualitats, atés que la recent sentència 707/2023 de el Tribunal Suprem ha reconegut el dret de molts pensionistes que van cotitzar en les antigues mútues laborals a recuperar part de les quotes declarades en la tributació a l'IRPF entre l'1 de gener de 1967 i el 31 de desembre de 1978.

MUFACE està enviant este certificat d'ofici, exclusivament,  a tots els mutualistes que figuren donats de alta en el Fons Especial perquè, si decidixen presentar una reclamació davant l'Agència Tributària, puguen acreditar esta condició de mutualista/titular per integració procedent d'una de les extintes mutualitats.

(Informació actualitzada a 16 de desembre de 2023) Si l'o la mutualista té el seu correu electrònic actualitzat com a contacte en MUFACE, li habra arribat ja el certificat. Si no és així, l'enviament del certificat en paper per correu postal comença el 18 de desembre. En cas de no fer rebut l'enviament en paper a mitjan gener, es podrà contactar amb l'oficina corresponent de MUFACE per si hi ha hagut error d'enviament.

La persona mutualista que vaja a reclamar davant l'Agència Tributària la devolució de les quantitats pagades de més per les seues cotitzacions en el període assenyalat necessitarà este certificat i ha de conservar-ho.

En el cas que la persona mutualista no vaja a emprendre cap acció, pot fer cas omís del mateix.

 

Important

 

1) La resta de mutualistes que es van incorporar directament a MUFACE sense procedir d'una altra Mutualitat anterior, i que estan integrats en el Fons General, no rebran este certificat ni han de sol·licitar-ho ja que esta sentència no els afecta.

Per tant, es prega encaridament que no es dirigisquen a MUFACE,  per a no col·lapsar els servicis de consulta i les oficines de la Mutualitat. Solament en el cas que hagen pertangut al Fons Especial i si a mitjan gener no els ha arribat la carta en paper, dirigisquen-se al seu oficna per si hi ha hagut algun error.  

2) (Actualización de 22 de desembre de 2023)Tots estos certificats s'envien d'ofici quan l'o la mutualista apareix en les nostres bases de dades com a mutualista de Fons Especial. En alguns casos, pot succeir que aun havent pertangut l'o la mutualista a una mutualitat d'existència anterior a MUFACE no obstant açò no figure en el Fons Especial de MUFACE sinó en el general, és a dir, està donat de alta en aquest fons general des de 1976.

En este últim cas, MUFACE no pot certificar la pertinença a fons Especial i per tant si escau l'única cosa que podria constatar és la data d'afiliació a MUFACE amb un certificat comú. Per a acreditar la seua pertinença a una antiga mutualitat, els recomanem a estes persones que acudisquen a l'AEAT i consulten com fer-ho, ja que MUFACE no pot certificar el que no obra en les seues bases de dades.

(*) (*) MUFACE ha actualitzat la informació relativa a la reclamació  en la seua notícia web d'1 d'abril de 2024.