accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
21/02/2024

App de MUFACE: Llengües cooficials i altres millores

L'aplicació mòbil gratuïta de MUFACE està ja disponible també en llengües cooficials:
català, basc, gallec i valencià.
A més, amplia el ventall de certificats que es poden sol·licitar simplement registrant-se en l'App, i que inclouen el d'afiliació, retencions o el de prestacions de pagament únic.

Cada vegada més mutualistes utilitzen l'aplicació mòbil

Més de 680.000 mutualistes estan registrats en l'App mòbil de MUFACE, que seguix millorant per a facilitar i fer més intuïtiu l'accés als seus diferents servicis. S'estrena la versió 3.4.5. que ja pot actualitzar-se des dels bancs de descàrrega d'Android i IOS Apple.

 

Multilingüisme

La primera novetat és que l'aplicació pot utilitzar-se ja, a més d'en castellà, en quatre llengües cooficials: català, basc, gallec i valencià. Es tracta d'una pretensió que han manifestat principalment les organitzacions sindicals davant MUFACE, l'última vegada en el Consell General de la Mutualitat celebrat al desembre de 2023. S'ha considerat rellevant atendre-la i en la revisió de la traducció han participat activament  els Servicis Provincials de MUFACE situats en les zones amb cooficialitat lingüística, per a una major qualitat dels textos.Solament el formulari de contacte està pendent de traducció. 

 

Certificats

S'ha ampliat l'elenc de certificats l'obtenció dels quals és possible a través de l'App. Açò vol dir que per als certificats que s'inclouen en este dispositiu, i que s'unixen al certificat provisional substitutori (CPS) de la Targeta Sanitària Europea (TSE), ja disponible abans, hi ha dos millores:

1) Apareixen en una sola icona de l'App, de manera que entrant en el mateix apareixen totes les opcions de sol·licitud. Este menú  inclou els certificats de:

  • Afiliació a MUFACE.
  • Certificat Provisional Substitutori de la Targeta Sanitària Europea
  • Cobertura d'assistència en l'exterior
  • Retenció de prestacions (ja disponible l'exercici 2023)
  • Prestacions de pagament únic rebudes

2) Per a sol·licitar-los, prou amb registrar-se en l'App i no és precisa identificació electrònica com Cl@ve o certificat digital, que en canvi sí són precises en la seu electrònica.

Se suspèn el servici App d'actualització de dades de mòbil i direcció d'email 

En la nova versió, se suspèn temporalment el servici d'actualització de dades quan afecta a telèfon mòbil i/o direcció de correu electrònic, ja que es va a introduir un requisit de doble verificació per a major seguretat. En unes setmanes tornarà a estar disponible.

 

Proximitat al col·lectiu mutualista

El projecte de renovació contínua de l'App de la Mutualitat està englobat en l'objectiu estratègic de Proximitat al Col·lectiu de el  Pla MUFACE Avança  i, concretament, en la línia de treball de multiplicar els canals d'interacció amb les persones mutualistes (omnicanalidad). D'esta manera, es facilita l'accés als diferents servicis, independentment del seu lloc de residència o qualsevol altra circumstància personal.

 

Més informació

En web de MUFACE pot consultar-se més informació específica sobre l'App i en breu s'actualitzarà el tutorial d'ús amb els servicis de la nova versió.