accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
01/02/2024

La recepta electrònica concertada de MUFACE arriba a Múrcia

La recepta electrònica a Múrcia per al col·lectiu d'opció concertada estarà en marxa el 12 de febrer. Així s'ha acordat avui a una reunió formal de tots els organismes implicats. Més de 35.000 mutualistes de la Regió es van a beneficiar d'esta mesura.

Estarà activa a partir del 12 de febrer per a 35.199 mutualistes

El col·lectiu mutualista d'opció concertada adscrit al Servici Provincial de MUFACE a Múrcia disposarà de recepta electrònica el 12 de febrer. A partir d'eixe dia, les farmàcies de tota la Regió de Múrcia dispensaran medicaments amb recepta electrònica a les persones mutualistes d'opció concertada. Així s'ha acordat hui després d'una reunió formal en el Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Regió de Múrcia. La sessió ha estat presidida per la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, acompanyada per la secretària general del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), Raquel Martínez.

En esta rellevant cita han participat també la directora de Prestacions Sanitàries de MUFACE, Paula Roche, així com la directora provincial de MUFACE a Múrcia, Meravelles Blanes. Igualment ha assistit la presidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Regió de Múrcia (COFRM), Paula Payá.  El Col·legi Oficial de Metges de Múrcia, entitat essencial en la implantació efectiva del projecte, ha estat representada també pel seu president, Francisco Miralles. Igualment, han concorregut representants provincials i nacionals d'ASISA, DKV Segurs i Segurcaixa Adeslas, les tres entitats sanitàries que han subscrit el Concert d'Assistència Sanitària Nacional 2022-2024.

La col·laboració de MUFACE, el CGCOF i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Múrcia ha possibilitat el desenvolupament de la recepta electrònica concertada en la Regió de Múrcia, que és la setena comunitat autònoma i novena  província a sumar-se a esta facilitat, després d'Astúries, Canàries, Cantàbria, Extremadura, La Rioja i Navarra. Al llarg de 2024 s'anirà estenent a la resta de les comunitats autònomes, sempre amb la col·laboració de les entitats mèdiques col·legials, la col·laboració de les quals en el desplegament real és imprescindible.

“La transformació digital beneficia a milers de persones”

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha agraït la col·laboració de tots els organismes  i entitats per a possibilitar la ràpida implantació de la recepta electrònica concertada en la Regió de Múrcia. “He vist les dades relatives a mutualistes beneficiats i beneficiades pel projecte, una vegada que s'implante a Múrcia, i són ja més de 160.000. Em satisfà molt veure que després de les nostres accions de transformació digital hi ha persones, persones que van a anar al metge sol amb la seua targeta sanitària, i que retiraran els seus medicaments sense necessitat de més paperassa. Para MUFACE, implantar la recepta electrònica és irrenunciable, i per això agraïsc de manera especial la col·laboració dels col·lectius farmacèutic i metge, així com la labor de l'equip del departament de Prestacions Sanitàries i la Unitat Informàtica de MUFACE, que en cap moment han deixat de treballar per este objectiu”.

Per la seua part,  Raquel Martínez secretària general del CGCOF, ha destacat que “a partir d'ara, els mutualistes de Múrcia que han optat per l'opció concertada podran gaudir dels beneficis d'esta aliança. Així, se'ls podrà dispensar els seus medicaments prescrits electrònicament en qualsevol farmàcia de la regió amb total seguretat i aprofitant tots els avantatges que oferix la digitalització de la prestació farmacèutica”.

Pautes per a l'ús de la recepta electrònica

Per a activar la recepta electrònica, a partir de la data de posada en marxa efectiva,  els i les mutualistes d'opció concertada de la Regió de Múrcia han d'acudir amb la seua targeta sanitària quan ho precisen  als facultatius del quadre mèdic de les entitats asseguradores adscrites al Concert d'Assistència Sanitària 2021-2024 perquè els siga activada la prescripció digital. Després de cada prescripció, compten amb 10 dies per a arreplegar el producte en oficina de farmàcia, presentant la seua targeta sanitària d'entitat. Si no arrepleguen el medicament en este termini, la prescripció queda inactivada i no es podrà. Després de la primera recollida, si es tracta d'un tractament crònic, poden continuar arreplegant el medicament en la farmàcia amb periodicitat mensual, durant el període de temps que haja marcat el facultatiu, fins a una durada màxima d'un any; i, posteriorment caldrà renovar la prescripció.

El col·lectiu adscrit al Servici Provincial de Múrcia podrà obtindre així mateix la seua recepta electrònica a Cantàbria, Astúries, Canàries Extremadura, La Rioja i Navarra, així com retirar els seus medicaments en les oficines de farmàcia d'aquests territoris. El servici de recepta electrònica inclou els visats, excepte alguna excepció, per la qual cosa ja no hauran de realitzar-se en les oficines de MUFACE.

Respecte a les persones mutualistes desplaçades temporalment a Múrcia no adscrites a este servici provincial, podran obtindre receptes electròniques si acudixen a un servici mèdic, però si es tracta de medicaments que precisen visat, de moment hauran de seguir sol·licitant-ho amb receptes en paper, com es fa habitualment.

En breu s'enviarà un correu electrònic o SMS a tots els i les mutualistes d'opció concertada a Múrcia informant sobre este avanç.

Pròxims desplegaments

La Regió de Múrcia suma 35.199 mutualistes (23. 827 titulars i els seus 11.372 beneficiaris) que han triat opció concertada, i juntament amb el col·lectiu d'Astúries, Cantàbria, Canàries, Extremadura, La Rioja i Navarra seran ja quasi 160.000 persones les que podran utilitzar la recepta electrònica en este àmbit d'opció. Està previst que les pròximes comunitats on s'implantarà la recepta electrònica concertada siguen Illes Balears i Aragó i Comunitat Valenciana, per a seguir amb la resta al llarg del present exercici.

Des de la seua arrancada al maig de 2020 a Cantàbria, i fins al dia d'hui, s'han realitzat més de 365.428 prescripcions a mutualistes de MUFACE que han optat per l'assistència sanitària amb entitats de segur, i més de  946.178 dispensacions.

Pel que fa al col·lectiu mutualista acollit a l'opció pública, cal recordar que es troba activa en totes les comunitats autònomes, i en les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Un  40,01  per cent del col·lectiu de la Mutualitat disposa ja de recepta electrònica, un projecte de simplificació i agilitació de tràmits  inclòs en el  Pla MUFACE Avança La informació sobre la seua extensió pot veure's en la nostra pàgina web.

Pallarés visita el SP de Múrcia i la nova oficina polivalent

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha aprofitat la visita a Múrcia per a saludar a l'equip de la Mutualitat en la província. La directora ha recorregut l'oficina acompanyada de la directora provincial, Meravelles Blanes, i ha saludat a l'equip que allí treballa. També les instal·lacions de la nova oficina polivalent de suport al territori que comença el seu funcionament a Múrcia (OPM) han sigut zona d'interés de la visita, i l'equip directiu ha conegut a les quatre funcionàries destinades al mateix. Precisament este equip arranca hui, 1 de febrer, desenvolupant el servici telefònic a majors MUFACE 75+ per a cinc províncies de gran volum de gestió. Dels seus avanços s'informarà en uns dies a través de la pàgina web.