accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
26/02/2024

Ajudes dentarias i oculars: sol·licituds en paper al març

Este pròxim divendres 1 de març s'obri el termini d'un mes per a poder presentar en paper les sol·licituds d'ajudes dentarias i oculars.

Esta opció es reserva a persones mutualistes en situació de jubilació, voluntàries i beneficiàries a títol propi per a facilitar-los la gestió si no poden fer-la per via electrònica.

Opció solament per a mutualistes en situació de jubilació o de caràcter voluntari

Durant tot el mes de març MUFACE rebrà les sol·licituds en paper d'ajudes dentarias i oculars presentades per persones mutualistes en situació de jubilació o d'alta voluntària, així com per aquelles beneficiàries amb Document assimilat al d'Afiliació.

MUFACE habilita cada any el mes de març perquè aquelles persones dels col·lectius esmentats que no poden fer estes sol·licituds per via electrònica emplenen un imprés oficial en paper i ho remeten a la seua oficina d'adscripció. Els qui sí tenen mitjans electrònics ja sol·liciten estes ajudes a través de la seu electrònica i l'App per a dispositius mòbils de MUFACE en qualsevol moment de l'any.

Per al col·lectiu mutualista en actiu no cap l'opció de sol·licitud en paper i és obligatori utilitzar la seu electrònica o l'App. És necessària identificació digital (Cl@ve, certificat electrònic o DNI electrònic) per a la seu, mentre que per a l'App es requerix sol registre previ i Cl@ve PIN.

 

Pròrroga del termini al dilluns 1 o dimarts 2 d'abril segons la comunitat autònoma

Enguany 2024 el dia 31 de març és diumenge i, per tant inhàbil, segons la  Resolució de 16 de novembre de 2023, de la Secretaria d'Estat de Funció Pública , per la qual s'establix, a l'efecte de còmput de terminis, el calendari de dies inhàbils en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat.

Per açò, es prorroga el termini de presentació de les sol·licituds fins al dilluns dia 1 d'abril i, en aquelles Comunitats Autònomes on el dilluns dia 1 és també festiu (i, per tant inhàbil), fins al dimarts 2 d'abril, conforme als apartats 5 i 6 de l'article 30 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre , del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Com obtindre l'imprés i enviar-ho

Les persones mutualistes en situació de jubilació o d'alta voluntària i les beneficiàries amb Document assimilat al d'Afiliació que vullguen remetre la seua sol·licitud d'ajudes dentarias i oculars en paper poden obtindre l'imprés oficial en la web de MUFACE.

Els qui no puguen descarregar l'imprés poden sol·licitar-ho al seu Servici Provincial per telèfon o per email perquè li'l remeten per correu postal. També tenen la possibilitat d'acudir a arreplegar-ho a la seua oficina, sempre amb cita prèvia i tenint en compte que este mes és de gran afluència per este motiu.

Per la seua part, les persones mutualistes de 75 anys o més també poden demanar que els siga enviat l'imprés cridant al telèfon d'atenció preferent del Servici MUFACE 75+.

Una vegada formalitzat, l'imprés oficial ha d'enviar-se, al costat de les factures i la documentació addicional necessària, al Servici Provincial de MUFACE que els corresponga, bé per correu postal o a través dels registres oficials establits en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Informació relacionada