accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
24/04/2024

Atenció a mutualistes a través de videoconferència

MUFACE ha posat en marxa en el servici provincial de Burgos un projecte pilot d'atenció a mutualistes a través de videoconferència. Les cites podran ser sol·licitades per les persones adscrites a este servici provincial a partir del 24 d'abril. La petició es realitzarà pel canal telemàtic de cita prèvia. Està previst que s'estenga a altres oficines després de l'avaluació del seu funcionament.

Posada en marxa d'un projecte pilot a Burgos

A partir del 24 d'abril, les persones mutualistes de Burgos podran sol·licitar cita per a ser ateses a través de videoconferència des d'aquest Servici Provincial per personal de MUFACE. El sistema, ferramenta comuna de la Secretaria General d'Administració Digital, del Ministeri per a la Transformacion Digital i de la Funció Pública, ja s'utilitza en altres àmbits, com la Direcció general del Cadastre. En MUFACE s'utilitza ja per a la cita prèvia presencial en oficines.

Operativa

La cita ha de sol·licitar-se per l'o la mutualista a través del mateix servici telemàtic pel qual es tramita la cita prèvia presencial física, seleccionant Burgos en el desplegable. Una vegada en pàgina de Burgos, apareixeran dos opcions: una per a cita presencial i una altra per a videoconferència.

El mutualista triarà la seua opció i el sistema proporcionarà dia i hora, advertint ja que si la connexió va a realitzar-se des de mòbil o Tablet, haurà de descarregar abans una aplicació en el dispositiu. El mateix dia de la cita es rebrà per correu electrònic l'enllaç per a realitzar la connexió.

Si hi haguera qualsevol incidència, el Servici Provincial es posarà en contacte amb l'o la mutualista amb la finalitat de solucionar-ho i, si escau, proporcionar una alternativa.

Este tipus de videoconferència no té requeriments especials Si s'accedix des d'ordinador, potser no siga necessari descarregar una aplicació. Si es realitza l'accés  des de mòbil o Tablet, s'haurà de  descarregar. Es recomana baixar l'aplicació que s'indique en el correu informatiu previ per a així facilitar la connexió.

La persona mutualista haurà d'identificar-se amb el seu DNI, mostrant-ho, i comparéixer personalment, sense que s'admeta representació per este canal, atés que este canal no permet acreditar aquesta circumstància.

Gestions i tràmits

Les qüestions per a les quals podrà concertar-se cita per este canal, tenint en compte les seues lògiques limitacions, són:

  • Realitzar una consulta d'un tràmit en curs en l'oficina de Muface.
  • Realitzar un tràmit de subsidi de jubilació, defunció, sepeli, reintegrament de gastos de farmàcia; reintegraments de gastos en estades temporals en l'exterior, o bé ajudes sociosanitàries.

La videoconferència no permet realitzar gestions substantives que exigixen documents físics, com és el visat. Este sistema no altera els canals prescrits per a cada tramitació en la normativa aplicable. Per este motiu, aquestes limitacions seran manifestades a la persona que acudix a la cita en cas de ser necessari, indicant que ha de realitzar el tràmit presencialment, per la seu electrònica, App o pel canal que procedisca.

Una vegada avaluat el funcionament del servici, la Mutualitat estendrà el sistema a aquelles oficines en les quals se siga evident que contribuïx a un millor servici a mutualistes. Es tracta d'un projecte que aprofundix en l'omnicanalidad, proporcionant canals adequats a cada segment de mutualistes segons les seues capacitats i expectatives.