accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
19/12/2023

Últim Consell General de MUFACE de 2023

La directora general Myriam Pallarés i el secretari general Pablo Saavedra

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha presidit el quart i últim Consell General de 2023.
Al balanç de l'any s'han sumat assumptes com la pròrroga del Pla MUFACE Avanza, el Pla Anual 2024, els resultats de les ajudes assistencials i a víctimes de violència de gènere, així com la posada en marxa de la Carta de Servicis 2024-2027 de la Mutualitat.

Presentades les principals actuacions per al pròxim exercici

Este matí ha tingut lloc en la seu central de MUFACE la reunió del quart i últim Consell General de 2023, amb participació presencial i per videoconferència de part dels seus membres. En la reunió, que ha estat presidida per la directora general de la Mutualitat, Myriam Pallarés, s'ha fet un balanç de les actuacions realitzades al llarg de l'any i s'ha informat sobre el tancament de l'exercici pressupostari.

Entre els assumptes tractats, s'han presentat les dades de seguiment del Pla MUFACE Avança 2021-2023 i s'ha informat de la pròrroga del mateix durant 2024, la qual cosa permetrà culminar molts dels projectes que encara estan en marxa. Així mateix, s'ha fet balanç de les ajudes assistencials tramitades i resoltes al llarg del present exercici.

El Consell ha sigut informat també sobre les ajudes a dones víctimes de violència de gènere, el termini del qual de sol·licitud va finalitzar el passat 15 de novembre. Referent a açò, cal destacar que s'han rebut 128 sol·licituds d'ajuda, de les quals s'han estimat el 59%, amb un gasto previst de 110.000 euros. En el 34% dels casos, les sol·licitants tenen fills i filles que són beneficiaris del nostre col·lectiu. En els casos en què s'ha estimat l'ajuda, este fet ha permès incrementar la quantia de la mateixa en 1.000 euros més per cadascun d'ells. En tractar-se de la primera convocatòria d'este tipus d'ajudes, encara no consten dades de referència amb els quals poder realitzar una comparativa, però cal destacar que s'han rebut més sol·licituds de les quals al principi s'esperava. Servisca com a anàlisi que esta dada és especialment significatiu tenint en compte la brevetat del termini de presentació de sol·licituds que s'ha pogut establir en esta primera convocatòria.

Igualment, s'han presentat als membres del Consell les principals novetats que s'inclouran en la pròxima Carta de Servicis de la Mutualitat corresponent al trienni 2024-2027. La carta de servicis és l'instrument a través del com MUFACE informa als seus mutualistes i persones beneficiàries sobre els servicis que tenen encomanats, sobre els drets que els assistixen en relació amb aquells i sobre els compromisos de qualitat adquirits en la seua prestació.