accesskey_mod_conten
Agrane separa capçalera de cos
01/02/2022

Inaugurada a Vigo l'Oficina de Tramitació Electrònica

El delegat del Govern a Galícia, José Miñones, ha presidit a Vigo la inauguració de l'Oficina de Tramitació Electrònica de MUFACE. En l'acte han intervenut la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, l'alcalde de la ciutat, Abel Caballero, i el delegat de l'Estat en la Zona Franca, David Regades. La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha presentat la nova seu de la Mutualitat.

MUFACE aposta per la deslocalització administrativa

La nova Oficina de Tramitació Electrònica (OTE) de MUFACE ha sigut inaugurada este matí en la seu de la Mutualitat, situada en la Zona Franca de Vigo. L'acte ha estat presidit pel delegat del Govern a Galícia,  José Miñones. La presentació  ha sigut a càrrec de la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, l'alcalde de Vigo, Abel Caballero i la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés. Ha intervenut també el delegat de l'Estat en la Zona Franca, David Regades. Asímismo han estat presentes la subdelegada del Govern a Pontevedra, Maica Larriba, el director provincial de la Mutualitat a Pontevedra, Ramiro Rodríguez, responsable de la nova oficina, i el cap de l'Oficina Delegada a Vigo, Gonzalo Malvido, entre uns altres.

Descentralització i innovació

José Miñones ha destacat que esta nova oficina “evidencia el compromís d'este govern amb la descentralització dels organismes públics. Un compromís que busca apuntalar la cohesió social i territorial, així com fer front al repte demogràfic. A més, l'OTE vé a materialitzar les polítiques de modernització i de digitalització d'una Administració que perseguix respondre cada dia millor a les necessitats de la ciutadania”.

Per la seua part, la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez,  ha subratllat els valors inspiradors d'este projecte: “la innovació, la cooperació i la deslocalització territorial. Tot açò orientat a procurar la màxima igualtat en la prestació de servicis a les persones independentment del seu lloc de residència o capacitats”.

L'alcalde de Vigo i president de la Zona Franca, Abel Caballero ha assegurat que “és un projecte de col·laboració que veiem amb un enorme entusiasme. Estem encantats de cooperar perquè el resultat és un millor servici per als ciutadans”.

Igualment,  el delegat de l'Estat en la Zona Franca de Vigo, David Regades ha destacat que el fet que “la primera oficina de Muface descentralitzada s'instal·le a Vigo és una gran notícia. Suposarà un abans i un després per a Muface però també per a la Zona Franca i per a la ciutat de Vigo, que es posa a l'avantguarda".

Visita a la seu

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés ha conduït la visita que s'ha realitzat posteriorment a les noves dependències de l'OTE, on també se situa l'Oficina Delegada de la Mutualitat a Vigo.

El nou centre realitza la tramitació d'expedients provinents de qualsevol altre Servici Provincial de la Mutualitat, una gestió  plenament electrònica i per a la qual les primeres cinc funcionàries allí destinades han sigut formades en les últimes setmanes.  Donada la previsió de creixement de la càrrega de treball de l'OTE,  s'ha previst que a mitjà/llarg termini siguen 20 persones les que presten servici en l'oficina.

Benefici per als mutualistes

La major agilitat de les gestions de l'OTE i el seu benefici per als mutualistes s'ha evidenciat en la demostració realitzada durant la visita guiada per Myriam Pallarés, ja que expedients que estan patint retards de diversos mesos per saturació en grans oficines de MUFACE com Madrid, Sevilla, València o Màlaga  seran resolts quan tinguen entrada en el registre electrònic.

De moment, van a ser tramitades per l'oficina les sol·licituds d'ajudes dentarias i oculars, a la sol·licitud electrònica de les quals està obligat tot el col·lectiu mutualista en actiu, si bé està previst ampliar la tipologia d'expedients a tramitar a Vigo quan es complete el rodatge inicial.

El nombre d'expedients de les ajudes citades, previstos per a la seua tramitació i resolució per l'OTE de manera sistemàtica, són un nombre similar als quals ja venien gestionant diversos Servicis Provincials en gestió col·laborativa, embrió d'este projecte que funcionava des de 2019. Com a magnitud a tindre com a referència, baste dir que més de 38.000 expedients de Madrid es van tramitar deslocalizadamente en 2021.  Eixe és el propòsit mínim de l'OTE en 2022, per a la primera fase de rodatge. Referència màxima de gestió serien els més de 214.000 expedients d'este tipus que es tramiten anualment en MUFACE.