accesskey_mod_conten
Escombri separa capçalera de cos
09/05/2024

Nous serveis APP: Targeta d'Afiliació i Formulari de Consultes

El Document o Targeta d'afiliació que acredita la condició de mutualista de MUFACE podrà descarregar-se pròximament a través de l'APP solament amb registre previ.

També estarà disponible en llengües cooficials el Formulari de Consulta que fins ara solament podia utilitzar-se en castellà.

Millores contínues para gairebé 685.000 usuaris de l'APP

 

L'increment d'usuaris i usuàries de l'aplicació per a dispositius mòbils de MUFACE va al ritme de les noves versions. En aquest moment, l'APP cobreix pràcticament la totalitat de les gestions de tràmit únic que precisen les persones mutualistes, i són 684.961 les registrades.

Si fa dos mesos s'afegien els certificats més utilitzats , ara s'incorpora una de les opcions més demandades: la descàrrega del Documento (o Targeta) d'Afiliació . Fins ara en l'APP solament podia visualitzar-se però ja podrà descarregar-se directament en format PDF des de l'opció “Consultes”. Per a aquest servei solament es precisarà registre .

També s'han incorporat versions del Formulari de Consulta en les 4 llengües cooficials més utilitzades, català, basc, gallec i valencià.

Aquestes versions ja existien en Formulari disponible a la web de MUFACE , però no en la seva versió per a dispositius mòbils.

 

Para què serveix la targeta d'afiliació i per què el format online?

 

El Document o Targeta d'afiliació a MUFACE permet identificar-se com a mutualista quan calgui, així com acreditar què persones beneficiàries estan a càrrec del mutualista titular.

Des de fa dos anys, en la targeta no figura l'entitat sanitària triada, ja que és una dada variable i s'acredita en la data que es tracti amb Certificat d'adscripció a entitat sanitària . Al no figurar l'entitat sanitària, tampoc s'envia després de verificar-se un canvi d'entitat.

Amb la finalitat d'evitar la seva impressió en paper, tampoc s'envia ja als i les noves mutualistes, els qui, no obstant això, podran obtenir-la quan completin el tràmit d'afiliació.

L'objectiu és que la targeta pugui utilitzar-se amb normalitat en format digital i pugui descarregar-se a qualsevol moment, la qual cosa garantirà la seva actualitat i vigència quant a dades de la persona mutualista i les seves persones beneficiàries.

D'altra banda, els qui prefereixin portar-la en format físic, a part de poder imprimir l'arxiu descarregable, també poden sol·licitar-la en oficines o a través de la Seu electrònica amb certificat digital, identificació Cl@ve o DNIe.

 

Diferència entre Targeta d'afiliació i Targeta Sanitària

  • El Document o Targeta d'Afiliació l'expedeix MUFACE i acredita la condició de mutualista, però no serveix per rebre assistència sanitària o per a serveis de recepta electrònica.
  • La Targeta Sanitària és necessària per rebre assistència sanitària, i l'expedeixen les entitats concertades o, si escau, els serveis autonòmics de salut, si l'opció triada és la sanitat pública.

Un dels compromisos de MUFACE com a organisme públic és millorar els serveis que es presten al ciutadà. La millora de l'APP és possible gràcies als suggeriments dels i les mutualistes al costat de la renovació de serveis prevista en Pla MUFACE Avança 2021-2024.

 

Més informació