accesskey_mod_conten
Escombri separa capçalera de cos
26/10/2023

Convocades ajudes a dones víctimes de violència de gènere

MUFACE ha convocat ajudes econòmiques per a dones víctimes de violència de gènere dins del present exercici, tal com figura en la Resolució del 24 d'octubre de 2023 d'aquesta Mutualitat que avui publica el Butlletí Oficial de l'Estat.

Les ajudes poden sol·licitar-se del 27 d'octubre al 15 de novembre

MUFACE ha fet un pas més en el seu suport ferm a les dones víctimes de violència de gènere pertanyents al seu col·lectiu. A partir de demà, 27 d'octubre, poden sol·licitar ajudes econòmiques per compensar els perjudicis econòmics derivats de la situació de violència soferta que hagin hagut de sufragar al llarg de l'exercici 2023. La data límit per a aquesta sol·licitud és el 15 de novembre. Així figura en la Resolució del 24 d'octubre de 2023 d'aquesta Mutualitat publicada avui a el Butlletí Oficial de l'Estat .

L'import de l'ajuda s'incrementarà en la mateixa quantia per cada fill o filla que figurin com a beneficiaris i beneficiàries en el col·lectiu de MUFACE.

Excepcionalment, i amb la finalitat de donar resposta a totes les víctimes que haguessin pogut ser objecte d'ajuda des de la publicació de la Llei Orgànica 1/2004 , de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, MUFACE podrà reconèixer i pagar una única vegada l'ajuda amb caràcter retroactiu.

Marco administratiu

El 5 de juliol de 2021, es va signar un Conveni de col·laboració entre la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, tal com es contempla en Pla de Responsabilitat Social Corporativa de MUFACE . Aquest acord proposa el desenvolupament conjunt d'actuacions en matèria de violència contra les dones del col·lectiu de la Mutualitat i les seves persones beneficiàries. 

Entre els compromisos assumits per MUFACE es troba el d'incloure, entre les prestacions socials concedides, una prestació específica per a les dones víctimes de violència de gènere. cal afegir que una Addenda al citat Conveni, signada recentment, contempla una transferència de crèdit entre el Ministeri d'Igualtat, a través de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i MUFACE, de 500.000 euros per al finançament d'aquesta ajuda. 

Quantia

Les ajudes consisteixen en un pagament únic d'1.000 euros per sol·licitant i convocatòria. Addicionalment s'abonarà la mateixa quantitat per cada fill i filla que figuri com a persona beneficiària de la sol·licitant en la Mutualitat, excepte les ajudes de caràcter retroactiu incloses en aquesta convocatòria.

Requisits

Les sol·licitants hauran de tenir acreditada la seva condició de víctima de violència de gènere mitjançant alguna de les formes previstes en article 23 de la Llei Orgànica 1/2004 .

Preferentment per Seu Electrònica

MUFACE recomana tramitar les sol·licituds a través de la Seu Electrònica, amb Cl@ve, certificat digital o DNI electrònic.

Els qui desitgin presentar la sol·licitud presencialment en la seva corresponent oficina provincial no han de sol·licitar cita prèvia. 

Més informació a la web de Muface