accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Vacunació grip 2021-2022

A l'octubre/novembre comença la campanya de vacunació de la grip 2021-2022. Es garanteix el subministrament de les dosis necessàries a tots els mutualistes, independentment de la seva opció sanitària, sempre tenint en compte que els grups de risc els defineix cada comunitat autònoma.

La vacuna se subministra d'acord amb la campanya desplegada per cada comunitat, de manera progressiva, i s'administra a persones incloses en els grups de risc establerts per cadascuna, bé pel servei públic de salut, bé per l'entitat concertada, segons la vostra opció. Hi ha excepcions, per la qual cosa és important que llegiu tota la informació i romangui atent a la nostra web, ja que MUFACE està en contacte amb les comunitats autònomes, que van definint cada campanya.

En algunes comunitats es pot fer coincidir l'administració de la vacuna de la grip amb la de la tercera dosi per Covid 19, previsió que inclou l'Estratègia de vacunació per Covid 19. No obstant això, no és una regla uniforme a totes elles, vegeu el llistat que apareix a continuació i, si no hi ha previsió específica, la tercera dosi serà administrada pel servei públic de salut.

Aquest any, a diferència del programat el 2020, les vacunes es poden adquirir a les oficines de farmàcia, per la qual cosa si esteu en grup de risc, podeu adquirir la vacuna. L'heu d'adquirir sense recepta, abonant el 100% i reclamant l'import posteriorment a la vostra entitat..

RECORDEU:

* ELS GRUPS DE RISC A LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ PER GRIP SÓN DEFINITS PER CADA COMUNITAT AUTÒNOMA.
* LA TERCERA DOSI PER COVID 19 S'HA D'ADMINISTRAR ALMENYS SIS MESOS * DESPRÉS DE LA DARRERA DOSI INOCULADA, HO HEU DE TENIR EN COMPTE SI HI HA CAMPANYA DE DOBLE VACUNACIÓ EN LA VOSTRA COMUNITAT.


1) REGLA GENERAL SOBRE VACUNACIÓ CONTRA LA GRIP.

Si sou de servei públic de salut, contacteu amb el vostre centre de salut per demanar cita, i si sou d'entitat concertada, heu de contactar amb la vostra entitat (ASISA, DKV, ADESLAS o Igualatori Mèdic), tingueu en compte que les campanyes tenen diferent data d'engegada i heu de saber que hi ha alguna excepció a aquesta regla. Vegeu si us plau el llistat següent, en què es va detallant cada sistema autonòmic.


2) VACUNACIÓ A MUTUALISTES DE CONCERTADA SEGONS COMUNITATS AUTÒNOMES:

Anirem disposant d'informació a mesura que sigui confirmada per cada comunitat autònoma.

ANDALUSIA: La vacuna per grip s'administrarà per les entitats als mutualistes de concertada, llevat del cas dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de Medi Rural, que seran vacunats als centres de salut del SAS conforme a dit conveni.

Vegeu la informació i els grups de risc en aquest ENLLAÇ.

ARAGÓ: La vacuna per grip s'administrarà per les entitats als mutualistes de concertada a les capitals Saragossa i Osca, als centres concertats. A l'entorn rural així com a Terol, el servei públic de salut assumeix la vacunació per grip, per no disposar de mitjans les entitats.

No hi ha doble vacunació simultània per a persones de 70 anys i més, en el cas de mutualistes d'entitats concertades, ja que la vacuna per Covid 19 la seguirà dispensant el servei públic de salut.

ASTÚRIES:

BALEARS:

CANÀRIES: La vacunació contra la grip de mutualistes de concertada es farà per la seva entitat. Comença la campanya el 28 doctubre.

En relació amb la tercera dosi de Covid, vegeu si us plau aquest apartat de la web.

Aquí podeu veure els grups de risc.

CANTÀBRIA:

CASTELLA-LA MANXA: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat, llevat dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de Medi Rural que seran vacunats als centres de salut del SESCAM d'acord amb aquest conveni.

Vegeu els grups de risc en aquest enllaç.

CASTELLA I LLEÓ: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat, llevat dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de Medi Rural que seran vacunats als centres de salut del SACYL conforme al conveni esmentat. La campanya comença el 26 doctubre.

Vegeu aquí els grups de risc.

CATALUNYA: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat, llevat dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de Medi Rural que seran vacunats als centres de salut del CATSASLUT d'acord amb aquest conveni amb cita prèvia. Comença la campanya a finals d'octubre.

Vegeu els grups de risc en aquest enllaç.

COMUNITAT VALENCIANA: A la Comunitat Valenciana, on comença la campanya oficialment el 27 d'octubre per a grups de risc, la regla general és que de la vacuna de la grip s'encarreguen les entitats concertades pel que fa als mutualistes que han triat aquesta opció. Tot i això, l'excepció són les persones amb 70 anys o més, ja que aquestes últimes, siguin de l'opció que siguin, podran rebre doble vacuna de tercera dosi per Covid 19 i vacuna per grip, que seran administrades per Sanitat de la Comunitat Autònoma als seus propis centres. Consulteu al centre de salut.

EXTREMADURA: La campanya de vacunació per grip comença a la primera setmana de novembre.

GALÍCIA: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat, llevat dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de medi Rural que seran vacunats als centres de salut del SERGAS d'acord amb aquest conveni.

Podeu veure els grups de risc en aquest enllaç.

LA RIOJA: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat d'assistència sanitària.

MADRID: A Madrid, on comença la campanya el 25 d'octubre, hi ha diversos supòsits. La regla general és que els mutualistes de concertada són vacunats de grip per la seva entitat, excepte els de medi rural, la vacunació dels quals es fa càrrec el servei públic de salut. De la seva tercera dosi se'n farà càrrec el servei públic de salut, si escau, quan sigui procedent.

Tot i això, a Madrid els mutualistes de concertada de 70 anys o més poden triar entre:

1) Rebre la vacuna per grip en un centre concertat i la tercera dosi per Covid 19 a l'Hospital Zendal, separadament. Consulteu a la vostra entitat els centres concertats habilitats.

2) Rebre doble vacunació per grip i per Covid 19. Per això hi ha dues possibilitats:
 2.1) Si sou d'ASISA, podeu rebre la doble vacunació a l'Hospital General Moncloa. Informeu-vos a ASISA.
 2.2) En tot cas, podeu rebre la doble vacunació al Centre de Vacunació de la Comunitat de Madrid del C/ General Oraa de Madrid o als centres municipals de l'Ajuntament de Madrid, sol·licitant cita prèvia. Entri per això en aquest ENLLAÇ., on podeu veure els centres i com sol·licitar cita prèvia. El procés comença el 25 doctubre.

Si pertany a grup d'alt risc per Covid 19 (grup 7 o els assenyalats a l'Estratègia de Vacunació) serà captat pel seu centre sanitari o assistencial per a la tercera dosi (dosi addicional).

Pel que fa a la tercera dosi per Covid 19 de persones menors de 70 anys, es continuarà encarregant el servei públic de salut quan correspongui.

Podeu veure aquí els grups de risc.

MÚRCIA: la vacuna de la grip l'administren les entitats concertades excepte a les localitats de l'annex 1 del Conveni de Medi Rural, on són a càrrec de Murciasalud. A més, Asisa, DKV i Adeslas col·laboraran en la campanya de vacunació del Covid administrant la dosi de record als seus assegurats més grans de 70 anys

NAVARRA: Els mutualistes de concertada són vacunats contra la grip per la seva entitat, llevat dels mutualistes residents a les localitats incloses a l'annex 1 del Conveni de Medi Rural que seran vacunats als centres de salut d'Osasunbidea.

Vegeu aquí els grups de risc.

PAÍS BASC: Osakidetza es fa càrrec tant de la vacunació de tercera dosi per Covid 19 com de la vacuna de la grip als mutualistes, siguin d'opció pública o concertada.

Vegeu aquí els grups de risc.

CEUTA:

MELILLA: La Direcció General de Salut Pública està organitzant la campanya. Es preveu doble vacunació per Covid 19 (tercera dosi) i per grip a majors de 70, als quals es citarà per convocatòria. Així mateix, es preveu la vacunació per grip a la clínica concertada a persones entre 65 i 69 anys i persones amb patologia de grup de risc.

El 25 d'octubre, Melilla ja comença la vacunació de tercera dosi per Covid a persones de 80 anys o més, avançant-se a la de grip.

Vegeu aquí els grups de risc de grip.


VACUNA DEL PNEUMOCOC

La vacuna del pneumocòcic s'inclou al calendari comú de vacunació per a totes les CC.AA. Si voleu informació més concreta contacteu amb la vostra Entitat o, si teniu algun problema, amb el vostre Servei Provincial