Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Novetats MUFACE http://www.muface.es/frontpage és El subdelegat del Govern i el director general de MUFACE presideixen la presa de possessió del nou director provincial de Lugo http://www.muface.es/content/el-subdelegado-del-gobierno-y-el-director-general-de-muface-presiden-la-toma-de-posesi%C3%B3n-del

El subdelegat del Govern a Lugo, Ramón Carballo, i el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, van presidir dimarts passat 24 d'abril l'acte de presa de possessió del nou director de la mutualitat a la província, Marco Antonio Fernández Piñeiro.

En les seves paraules, el subdelegat del Govern va donar la benvinguda al nou director provincial, del que va destacar les seves “ganes, bona disposició i il·lusió”, al mateix temps que li va animar a fer valer l'àmplia experiència de Fernández Piñeiro en l'Administració “perquè MUFACE segueixi sent un referent de col·laboració públic-privada en la prestació de l'assistència sanitària als funcionaris de l'Estat a Lugo”.

Per la seva banda, Antonio Sánchez va expressar també el seu suport al nou responsable de la mutualitat en aquesta província, destacant que es fa càrrec d'un servei “molt eficient”, com demostren els indicadors de funcionament de MUFACE a Lugo. En aquest sentit, Sánchez va explicar que “mentre la mitjana de resposta a les diferents sol·licituds d'assistència és de 5,99 dies a nivell nacional, en el cas de Lugo se situa en 2,46 dies”.

El director general de la mutualitat va posar així mateix de manifest que MUFACE està desenvolupant una nova plataforma que va a permetre que la recepta electrònica privada sigui una realitat al llarg de 2019 per a aquells mutualistes que hagin optat per les entitats concertades.

Marco Antonio Fernández Piñeiro, Lugo 1969, relleva en el càrrec a María Eugenia Mateos, nomenada assessora del director general de MUFACE. És llicenciat en Dret i compta amb un Master en Prevenció de Riscos Laborals. Pertany al Cos Superior de l'Administració de la Xunta de Galícia i ha exercit diversos llocs en les delegacions territorials de les conselleries de Cultura, Comunicació Social i Turisme, en la d'Agricultura, Ramaderia i Política Agroalimentària i també en Presidència, Administració Local i Interior. Actualment era Cap de Secció d'Assumptes Generals en la Prefectura Territorial d'Infraestructura i Habitatge.

A l'acte, celebrat en la Subdelegació del Govern, van assistir responsables de les diferents unitats de l'Administració Perifèrica de l'Estat a la província.

Pren possessió nou Director del S.P. Lugo

 

Nomenament

Wed, 25 Apr 2018 12:40:30 +0000 clara.macias 1134 at http://www.muface.es
Nou nombre de la revista MUFACE http://www.muface.es/addedbyomisiontradrevista/index.html

Ja es troba disponible el nou nombre de la revista MUFACE (Nº 243/2018)

Mon, 16 Apr 2018 11:03:51 +0000 clara.macias 816 at http://www.muface.es
‘Correu Farmacèutic’ premia la recepta electrònica privada com una de les millors iniciatives de 2017 http://www.muface.es/premio-a-la-receta-electronica-privada-como-una-de-las-mejores
  • El guardó reafirma la importància del projecte impulsat per les mutualitats de l'Administració, els col·legis de metges i farmacèutics i l'IDIS.

 

El projecte de recepta mèdica electrònica privada, impulsat per la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), ISFAS, MUGEJU, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) i l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), ha estat triat com una de les Millors Iniciatives de la Farmàcia de 2017.

En nom de MUFACE va assistir al lliurament del guardó, atorgat per la publicació Correu Farmacèutic en la categoria “Professió i deontologia”, el seu director general, Antonio Sánchez. Durant una gala celebrada dilluns passat 9 d'abril a Madrid, també es van conèixer els premis als millors “Projectes solidaris i mecenatge”, en “Recerca, farmacologia i productes sanitaris”, “Atenció farmacèutica i educació sanitària”, “Política farmacèutica i iniciatives legals” i “Formació”. El president del CGCOF, Jesús Aguilar, va rebre el guardó a el “Farmacèutic de l'any”.

Model consensuat

Des de setembre de 2017, data en la qual es va constituir el denominat Grup de Treball sobre Recepta Mèdica Electrònica Privada, MUFACE i els principals responsables de metges i farmacèutics, al costat d'IDIS, vénen desenvolupant el disseny d'un model consensuat de recepta electrònica per a l'entorn privat que aporti una solució global, estàndard i interoperable, i d'àmbit nacional.

L'objectiu del model és que qualsevol prescripció electrònica realitzada en el marc de la sanitat privada pugui ser dispensada en la farmàcia comunitària de qualsevol part d'Espanya , com a conseqüència de la posada a la disposició del Sistema NodoFarma, que facilitarà les comunicacions des de les farmàcies, a través de la xarxa col·legial farmacèutica.

Una vegada desenvolupades les proves pilot previstes pel Grup de Treball i el corresponent desplegament dels sistemes de prescripció i dispensació, el projecte serà presentat a les autoritats sanitàries per a la seva definitiva aprovació al llarg de 2018.

Lliurament dels premis correu farmacético a les millors iniciatives de 2017

Wed, 11 Apr 2018 08:06:28 +0000 josejavier.uriz 1110 at http://www.muface.es
Es publica en el BOE el conveni MUFACE-La Rioja http://www.muface.es/content/se-publica-en-el-boe-el-convenio-muface-la-rioja

Els mutualistes ingressats en residències soci sanitàries tindran accés als serveis de farmàcia en les mateixes condicions que la resta de de La Rioja.

El passat 28 de març el Butlletí Oficial de l'Estat va publicar el Conveni subscrit entre la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) i la Conselleria de Salut del Govern de La Rioja pel qual s'encomana a aquesta la dispensació de medicaments i productes sanitaris en centres d'assistència social en aquesta comunitat autònoma.

Amb aquest acord, els mutualistes ingressats en residències soci sanitàries de la Comunitat Autònoma de La Rioja es beneficiaran, en condicions d'igualtat respecte a la resta de residents, del programa de dispensació de medicaments implantat en la comunitat, que gestiona el subministrament de medicaments als ingressats en aquestes residències des dels serveis de farmàcia de determinats hospitals adscrits al Servei De La Rioja de Salut.

D'aquesta manera, els mutualistes es beneficiaran dels descomptes en el preu dels medicaments que s'obtinguin a través del Servei De La Rioja de Salut, al mateix temps que es promou una gestió més racional i eficient de l'atenció farmacèutica, a més d'aconseguir-se un estalvi en el cost del finançament públic dels medicaments, el preu dels quals és el que fixa en origen el laboratori d'acord amb els criteris del Sistema Nacional de Salut.

Mon, 02 Apr 2018 10:21:47 +0000 clara.macias 918 at http://www.muface.es
Primer Consell General del 2018 http://www.muface.es/content/primer-consejo-general-del-2018

MUFACE presenta el Pla Farmàcia 2018-2019 i noves tècniques metgesses al servei dels mutualistes

.La secretària d'Estat de Funció Pública i el director general de l'organisme, informen de l'alt grau de compliment de les recomanacions del Tribunal de comptes

.Ja s'han reintegrat el 92,18% dels sobrecostes detectats en pagaments pel tractament de l'Hepatitis C

.L'oferta de serveis i especialitats mèdiques de la Mutualitat incorpora quatre innovadores tècniques al seu catàleg: plataformes genòmiques per a càncer de mama, control d'ADN en sang materna, radioteràpia intraoperatoria i cirurgia robotitzada Dóna Vinci.

El Consell General de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), reunit el dimarts 20 de març a la seu central de l'organisme sota la presidència de la secretària d'Estat de Funció Pública, Elena Collado, ha conegut el Pla de Millora de Farmàcia 2018-2019, que el seu objectiu central és el perfeccionament dels mètodes que garanteixin que l'assistència farmacèutica als seus mutualistes es presti en les millors condicions de qualitat, inclosos mecanismes de control més eficaços per evitar duplicitats i despeses innecessàries, la qual cosa redundarà en un millor servei al col·lectiu.

Referent a això, el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, va detallar al Consell els eixos fonamentals del pla, que es concreten en deu projectes, alguns ja en marxa, que van a desenvolupar-se al llarg dels dos propers anys i que incorporen les recomanacions del Tribunal de Comptes i de la Comissió Mixta per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes del Congrés dels Diputats.

En concret, el Pla de Millora de Farmàcia (s'adjunta un ampli resum del mateix) preveu la modificació del procediment de gestió i pagament dels medicaments de dispensació hospitalària, establint mecanismes més eficaços de control i fiscalització, entre els quals cal destacar l'engegada en els propers mesos d'una aplicació informàtica que va a dotar al circuit d'autorització i posterior pagament del medicament de major transparència i agilitat.

El Pla també recull les mesures arbitrades per a la recuperació de les quantitats abonades a l'excés als centres hospitalaris per finançar la compra de medicaments contra l'Hepatitis C, i que el seu importi hagi superat el sostre màxim de despesa determinada pel Ministeri de Sanitat o als quals no s'hagués aplicat la deducció del 7,5%.

Restitució de sobrecostes

Referent a això, el Consell va ser informat dels resultats del procés de restitució que MUFACE va engegar el passat mes de novembre, gràcies al com, a 15 de març de 2018, ja s'ha recuperat el 92,18% de les quantitats abonades a l'excés (1.475.921,43 €), estant previst aconseguir el 100%  en properes dates.

Uns altres dels projectes estratègics del Pla Farmàcia, ja prevists en el Pla Impulso de la Mutualitat, són l'eliminació de duplicitats protegint els drets del conjunt dels mutualistes, i el decidit impuls a la recepta electrònica, tant en l'àmbit públic com en el privat.

En relació amb la recepta electrònica pública, des de la Direcció general es ve impulsant des de l'últim trimestre de 2017, una agenda de reunions amb les Comunitats Autònomes amb l'objectiu d'estendre als mutualistes d'opció pública la seva inclusió en el sistema de recepta electrònica al llarg de 2018. En l'àmbit privat, MUFACE està desenvolupant un sistema propi de prescripció denominat SIREM (Sistema Informàtic de Recepta Electrònica de MUFACE).

Formación i transparència

Serà el desenvolupament i implementació del sistema de recepta electrònica, que està previst culmini en 2019, la mesura que contribuirà de forma més efectiva a evitar el frau i millorar la prestació farmacèutica als mutualistes, fent-la més accessible, eliminant en la seva majoria l'ús dels talonaris físics i facilitant un ús més racional dels medicaments.

De cara a la implantació de totes aquestes mesures, MUFACE té previst engegar diverses actuacions dirigides a la formació específica del personal implicat en la gestió de la prestació farmacèutica, així com la publicació actualitzada, a la web de l'organisme i els portals de transparència, de la despesa global farmacèutic, a més de l'agrupat pels següents conceptes:  despesa mitjana per recepta i usuari; per grups de medicaments; despesa en Farmàcia Hospitalària; utilització de talonaris; i despesa en recepta electrònica.

Quatre noves tècniques mèdiques

En el capítol de novetats del Concert, Elena Collado va voler posar en relleu el salt de qualitat que suposa per a l'oferta de serveis i especialitats mèdiques prestades a través de MUFACE la incorporació de quatre noves tècniques a les quals ja tenen accés els mutualistes sense necessitat de derivacions.

Concretament, aquestes tècniques són les següents:

Plataformes genòmiques, que van a permetre un pronòstic més precís de l'evolució del càncer de mama després de la seva intervenció quirúrgica, identificant de forma precisa la probabilitat que es reactivi el tumor en els 10 anys següents a la detecció de la malaltia i després d'haver finalitzat amb èxit el primer tractament. El valor predictiu d'aquesta tècnica permetrà valorar el benefici individual de l'administració de quimioteràpia després de l'extirpació del tumor, i està dirigida a dones menors de 75 anys i que hagin estat intervingudes de càncer de mama prèviament (menys de 8 setmanes des de l'última intervenció), entre altres requisits mèdics relacionats amb les característiques concretes de la dolència.

ADN fetal en sang materna, que permet la detecció de forma no invasiva de possibles alteracions en l'ADN del fetus durant l'embaràs. Aquesta prova està especialment indicada per a la població d'alt risc de trisomia (anomalia genètica caracteritzada per l'aparició d'un cromosoma extra en un parell), i sempre que es tracti d'una gestació única -en la gemelar la prova té menys sensibilitat- i no existeixi malformació major detectada mitjançant prova ecográfica, entre altres requisits mèdics.

Radioteràpia intraoperatoria, tècnica inclosa en l'especialitat d'Oncologia Radioterápica (exigible des de Nivell IV d'Atenció Especialitzada en el vigent Concert d'Assistència Sanitària amb les Entitats). Aquesta tècnica permet irradiar els tumors durant la intervenció quirúrgica de forma directa sense danyar el teixit sa adjacent, i en alguns casos es pot evitar haver d'aplicar sessions de radioteràpia externa. S'ha vingut utilitzant per al tractament casos de molt alta complexitat, en particular en estadis avançats de tumors de cap i coll, abdominals i toràcics.

Cirurgia robotitzada Dóna Vinci, que serà utilitzada en patologia oncològica d'abdomen i pelvis, així com en algunes patologies benignes molt seleccionades, depenent de criteris d'extensió i localització.

Modernització

Al costat d'aquests temes, que van ser els que concitaron el major interès, el Consell General de MUFACE va ser informat, entre altres assumptes, sobre el procés de modernització en el qual està immers l'organisme, l'evolució del col·lectiu i els nous serveis dels quals ja poden beneficiar-se els mutualistes a l'àrea de prestacions socials, entre els quals destaca l'engegada de la sol·licitud telemàtica del subsidi per incapacitat temporal, gràcies al com els mutualistes en aquesta situació, risc durant l'embaràs o risc durant la lactància natural ja no hauran de desplaçar-se personalment a les oficines de MUFACE per sol·licitar la contribució econòmica prevista per a aquestes contingències. A partir d'ara, podran realitzar la sol·licitud de forma telemàtica a través de la seu electrònica de la Mutualitat, https://sede.muface.gob.es/, utilitzant els procediments d'identificació prevists per a la tramitació electrònica.

Membres del Consell General de Muface

 

Wed, 21 Mar 2018 08:46:57 +0000 josejavier.uriz 911 at http://www.muface.es
L'impacte econòmic de MUFACE a la Regió de Múrcia va ser en 2017 de 53 milions d'euros http://www.muface.es/el-impacto-de-muface-en-murcia-fue-en-2017-de-53-millones-de-euros

· La Mutualitat va atendre el passat any a 52.000 persones entre titulars i beneficiaris

· El director general de MUFACE visita al costat del delegat del Govern a Múrcia el servei provincial

· Durant la jornada sobre el “Assegurament de la Salut a la Regió de Múrcia”, Antonio Sánchez va desenvolupar la ponència “Nova MUFACE: renovació d'un model públic-privat d'èxit”

El Servei Provincial de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, MUFACE, va tenir l'any passat un impacte de 53 milions d'euros sobre l'economia regional, segons les dades facilitades pel delegat del Govern en la comunitat, Francisco Bernabé. Bernabé va informar que la Mutualitat va atendre en 2017 a un col·lectiu de 52.000 persones, entre titulars i beneficiaris.

El delegat del Govern, que va presentar a MUFACE com un model exemplar de col·laboració públic-privada, va realitzar aquest balanç en un acte en el qual va estar acompanyat pel director general de MUFACE, Antonio Sánchez Díaz. “El mutualisme administratiu es configura com un sistema que afavoreix l'equilibri entre el sistema sanitari públic i el privat i que contribueix de forma molt notable a aquest estat del benestar pel qual aposta decididament, amb fets concrets, el Govern d'Espanya”, va apuntar Bernabé.

32 milions en assistència sanitària

Només en assistència sanitària la Mutualitat va gastar el passat any 32 milions d'euros a la regió, i va tramitar un total de 15.772 expedients pels quals va abonar set milions d'euros en prestacions, més altres 12 milions d'euros corresponents a prestacions farmacèutiques i 1,25 milions en prestacions i pensions del Fons Especial. “Totes aquestes xifres, al costat dels citats 32 milions de despesa en assistència sanitària, constitueix un impacte econòmic total de 53 milions d'euros anuals a la Regió de Múrcia”, va ressaltar el delegat del Govern, que va detallar alguns avantatges del modelo MUFACE, com la lliure elecció de metge a nivell nacional, l'accés directe a l'atenció especialitzada, la garantia de prestació dels serveis inclosos en la cartera i la pràctica d'absència de llistes d'espera.

Un model d'èxit

Prèviament a l'acte en la Delegació del Govern, Antonio Sánchez va participar com a ponent, al costat d'altres destacats representants de la sanitat pública i privada, en la jornada sobre “Assegurament de la Salut a la Regió de Múrcia”, organitzada per la Unió Murciana d'Hospitals i Clíniques. En la taula rodona sobre “Assegurament Públic”, Sánchez va desenvolupar la ponència “Nova MUFACE: renovació d'un model públic-privat d'èxit”.

Millores a Lorca i Caravaca de la Cruz

A partir de l'1 de gener, l'assistència sanitària a la qual tenen accés els mutualistes de MUFACE que resideixen a Lorca s'ha vist significativament ampliada amb la inclusió en la seva cartera de serveis mèdics de les especialitats de nivell III que ja gaudeixen funcionaris i familiars a les capitals de província i altres nuclis urbans, com Murcia capital i Cartagena

A més, el concert 2018-2019 estableix el dret a l'atenció d'urgències en centres hospitalaris públics en situacions crítiques agudes en què no hi hagi centre concertat. Això millora la protecció al mig rural (municipis per sota de 20.000 habitants) i Nivell I, en què les entitats privades no solen comptar amb centre per a urgències.

En la qual cosa es refereix a Múrcia, aquest dret afecta als mutualistes de Caravaca i la Comarca del Nord-oest, que podran acudir al Servei d'Urgències de l'Hospital del Nord-oest sense cost algun en les seves atencions assistencials.

Després de la presentació del balanç, el delegat del Govern i el director general de la Mutualitat, acompanyats per la directora del servei provincial de l'organisme, Meravelles Blanes, van visitar les instal·lacions de MUFACE a Múrcia i van saludar als funcionaris que exerceixen allí el seu treball.

És la primera vegada que un delegat del Govern i un director general de MUFACE visiten la seu de la Mutualitat en la capital murciana.

El Delegat del Govern en el Servei Provincial de MUFACE

jornada sobre el “Assegurament de la Salut a la Regió de Murcia

Fri, 09 Mar 2018 13:17:18 +0000 josejavier.uriz 907 at http://www.muface.es
MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista Forbes http://www.muface.es/content/muface-en-el-foro-sobre-salud-de-la-addedbyomisiontradrevista-forbes

Moderada pel president de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), Luis Mayero, dimecres passat va tenir lloc una taula rodona sobre el futur de l’assegurança de salut en la qual van intervenir el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i els primers executius d'ASISA i ADESLAS, Enrique de Porres i Javier Murillo respectivament. Els tres ponents van coincidir a destacar la consolidació del model de col·laboració públic-privada en els ja 40 anys de vida del mutualisme administratiu, així com a subratllar la fortalesa del sistema sanitari espanyol, afermat com un referent mundial.

MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista ForbesEn aquest sentit, el director de la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat va posar en relleu que el ‘Model MUFACE’, després d'uns anys de certa incertesa provocada per la crisi, afronta una etapa de decidida modernització, ratificada pel Pla Impulso de l'entitat i la signatura del Concert 2018-19, amb un pressupost proper als 2.200 milions d'euros i un increment de la prima del 5,62% sobre l'anterior concert bianual.

Antonio Sánchez va expressar el seu convenciment que la fórmula MUFACE té absolutament garantit el seu futur, ja que ofereix al mutualista alts nivells de qualitat -els deu hospitals millors d'Espanya estan concertats amb les entitats asseguradores de MUFACE-,  garanteix la llibertat d'elecció entre sanitat pública i privada, i allibera de pressió als serveis autonòmics de salut, contribuint a la sostenibilitat del sistema.

Per la seva banda, Javier Murillo, CEO d'ADESLAS, va glossar els èxits de l’assegurança sanitària privada espanyola, gràcies al fet que no és una mera intermediària financera, sinó que s'involucra en la prestació del servei i en la directa intermediació del prestador amb el pacient, cosa que no passa en tots els sistemes d'assegurances privades.

Murillo va emfatitzar la necessitat d'abandonar, de cara al futur, models de salut menys paternalistes en els quals el pacient no sigui només un subjecte passiu, sinó que aquest pugui i sigui també responsable de la seva pròpia salut: “El nostre repte és proveir de serveis eficients a ciutadans que siguin els primers responsables de vetllar per la seva salut”, va postil·lar el directiu d'Adeslas.

En aquesta línia va incidir el CEO d'ASISA, Enrique de Porres, qui va defensar la necessitat que administracions i asseguradors segueixin treballant juntes per aconseguir cobertures de qualitat al marge de factors de risc com l'edat del pacient. De Porres es va mostrar confiat en la sostenibilitat de l’assegurança privada, que gestiona una cartera de 10 milions de ciutadans.

Fri, 02 Mar 2018 12:16:20 +0000 clara.macias 906 at http://www.muface.es
Els mutualistes podran sol·licitar per internet el subsidi per incapacitat temporal http://www.muface.es/los-mutualistas-podran-solicitar-por-internet-el-subsidio-por-incapacidad-temporal

La mesura, inclosa en el Pla d'Impuls de MUFACE, elimina l'obligació de fer la sol·licitud de forma presencial i beneficiarà anualment a unes 20.000 persones.

 

Els mutualistes en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs o risc durant la lactància natural ja no hauran de desplaçar-se personalment a les oficines de MUFACE per sol·licitar la contribució econòmica prevista per a aquestes contingències. A partir d'ara, podran realitzar la sol·licitud de forma telemàtica a través de la seu electrònica de la Mutualitat, https://sede.muface.gob.es/, utilitzant els procediments d'identificació prevists per a la tramitació electrònica.

Aquesta mesura, que s'emmarca dins de l'objectiu d'eliminació de traves i agilitació de procediments previst en la Llei de Procediment Administratiu, suposa un notable avanç en termes de gestió i econòmics, a més de tenir un gran impacte entre els mutualistes, ja que, en el cas de MUFACE, les sol·licituds de subsidi per Incapacitat Temporal (IT) van aconseguir en 2017 la xifra de 21.643.

A més de suposar l'eliminació de tràmits i la millora de la prestació als mutualistes, la sol·licitud telemàtica de les IT comporta un estalvi anual d'al voltant d'1,5 milions d'euros, segons els barems estipulats en el Pla de Simplificació Administrativa de 2015, i és el primer pas d'un procés ja iniciat d'ampliació dels serveis de la seu electrònica de MUFACE, en la qual està previst integrar tots els procediments de prestacions que fins ara es procuraven per altres mitjans.

No obstant això, aquells mutualistes que prefereixin sol·licitar els diferents subsidis pels canals habituals, podran seguir fent-ho obtenint els impresos de la pàgina web de la Mutualitat (“Descàrrega d'impresos”).

El desenvolupament de la sol·licitud telemàtica del subsidi per IT, que han dut a terme els departaments de Prestacions Socials i  d'Informàtica de MUFACE, és una de les 25 mesures establertes en el Pla d'Impuls de la mutualitat, així com un dels objectius recollits en el Pla Transform@ dins del programa de simplificació de tràmits, la seva transformació a format electrònic i d'acostament de l'Administració al ciutadà.

PER SOL·LICITAR SUBSIDIS PER IT/RE/RLN:

https://sede.muface.gob.es/

Tue, 13 Feb 2018 12:58:02 +0000 josejavier.uriz 901 at http://www.muface.es
El delegat del Govern i el director general de MUFACE presideixen la presa de possessió de la nova directora del SP de La Rioja http://www.muface.es/content/el-delegado-del-gobierno-y-el-director-general-de-muface-presiden-la-toma-de-posesi%C3%B3n-de-la

Antonio Sánchez es reuneix amb la consellera de Sanitat per tractar de la propera activació de la recepta electrònica.

El delegat del Govern a La Rioja, Alberto Bretón, i el Director General de MUFACE, Antonio Sánchez, van presidir dimarts passat 6 de febrer la presa de possessió de Manuela Merino com a directora provincial de MUFACE. Merino substitueix a Luis Palazón, recentment  jubilat després d'haver ocupat l'adreça de MUFACE a La Rioja des de 2009.

En les seves paraules de benvinguda a l'acte, el Delegat del Govern va manifestar que MUFACE segueixi és un “model de referència de la col·laboració públic-privada en la prestació d'assistència soci-sanitària als funcionaris de l'Estat a La Rioja”, i va animar a Merino a imprimir la seva empremta personal en la seva nova destinació i fer valer tots els seus anys d'experiència en l'Administració.

Des del 16 de gener de 2017, Manuela Merino venia ocupant el càrrec en funcions de Directora de l'Àrea d'Agricultura de la Delegació del Govern a La Rioja. Anteriorment, des de febrer de 2010, va ser Cap de Secció d'Inspecció Farmacèutica i Control de drogues a l'Àrea de Sanitat de la Delegació del Govern, on va arribar després d'ocupar el mateix lloc en la Subdelegació del Govern a Cadis des de juliol de 2006.

Reunió amb la consellera de Sanitat

Per la seva banda, el Director General de MUFACE, després de felicitar a la nova directora provincial i agrair la seva dedicació a Luis Palazón, es va referir a les novetats del concert 2018-2019, subratllant que amb les millores pressupostàries i assistencials que conté “es garanteix la sostenibilitat del modelo MUFACE i de millorar la qualitat de l'assistència sanitària prestada als nostres mutualistes”.

Amb posterioritat, Antonio Sánchez va visitar al costat de la nova directora la seu de MUFACE a Logronyo, per a continuació mantenir una reunió de treball amb la consellera de Sanitat del govern autònom, María Martín Deu de Baldeón, i altres responsables de la Conselleria, en la qual es van avançar fórmules per implementar la recepta electrònica al llarg de 2018, així com els mecanismes més adequats de col·laboració per millorar l'assistència sanitària en el mitjà rural, coordinar l'atenció de trucades al 112 i l'extensió de les urgències en hospital públic en absència de mitjans concertats.

MUFACE Rioja

MUFACE La Rioja explica en l'actualitat amb 9.590 afiliats, l'edat mitjana dels quals és de 47 anys, repartits entre Adeslas, ASISA, DKV Seguros i l'Institut Nacional de Seguretat Social. Al gener de 2018, un total de 163 mutualistes i 70 beneficiaris (familiars de mutualistes) han canviat d'entitat assistencial.

Jura del càrrec

Wed, 07 Feb 2018 13:24:24 +0000 josejavier.uriz 883 at http://www.muface.es
La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presenten les novetats del concert 2018-2019 http://www.muface.es/content/la-delegada-del-gobierno-en-extremadura-y-el-director-general-de-muface-presentan-las
  • Mérida i Almendralejo veuen equiparada l'assistència especialitzada amb la què es presta a les capitals de província

La delegada del Govern, Cristina Herrera, i el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, van detallar dijous passat, durant una roda de premsa conjunta celebrada a Badajoz, les millores del nou concert d'assistència sanitària de les quals es beneficiaran els 42.748 mutualistes de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, dels quals 26.273 resideixen a la província de Badajoz i 16.475 en Càceres.

La principal novetat del concert 2018-2019, pel que fa a Extremadura, és l'elevació de l'atenció especialitzada en Mérida i Almendralejo del nivell II al nivell III, que és el propi de les capitals de província. Això implica que els mutualistes residents en aquestes localitats passen a tenir dret a rebre de les seves entitats les mateixes especialitats que Càceres capital.

Les noves especialitats exigibles, tant en consultes externes com en règim d'hospitalització, són les següents: Al·lergologia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Dermatologia mèdic-quirúrgica, Endocrinologia i Nutrició, Hematologia i Hemoteràpia, Nefrologia, Pneumologia, Neurofisiologia clínica, Neurologia, Oncologia mèdica, Psiquiatria, Reumatologia i Urologia.

“Crec que és un pas endavant molt important”, va assenyalar la delegada del Govern, qui va afegir que a partir del passat 1 de gener les entitats concertades han de disposar en aquestes dues localitats d'urgències hospitalàries en especialitats com a Cardiologia, Hematologia, Medicina Intensiva, Oftalmologia, ORL, Psiquiatria i Urologia.

A més, s'amplia la cartera de serveis en moltes altres especialitats, com Al·lergologia, Cirurgia Vascular, Endoscòpia, Dermatologia, Diagnòstic Prenatal  i hospital de Dia en Hematologia, entre altres serveis. Finalment, referit a unitats multidisciplinàries, s'incorporen dues, que en Nivell II d'Atenció Especialitzada no s'exigien: Unitat de cures pal·liatives i Unitat del dolor.

Pla impuls i col·laboració públic-privada

Altres millores significatives, de les quals es beneficiaran els mutualistes extremenys són el dret a ser atès en nivell II en urgències en hospital públic, en absència de privat, i a ser ingressat a l'hospital públic; la compensació a favor del pacient per desplaçament en vehicle particular o taxi, en els casos en què l'entitat no hagués facilitat el transport sanitari a el que estigués obligada; la coordinació amb els serveis autonòmics d'emergència 112; la creació d'un incentiu que premia la fidelitat o permanència del col·lectiu més gran de 65 anys adscrit a l'entitat; i l'impuls a la recepta electrònica, per citar algunes de les més rellevants.

“Crec que l'esforç que ha realitzat MUFACE, i per extensió el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, és molt important perquè és ambiciós en el seu contingut i a més dóna estabilitat als usuaris pels dos propers anys, ampliant i millorant en aquest cas el seu nivell assistencial pels almendralejenses i emeritenses”, va apuntar el director general de la Mutualitat.

Antonio Sánchez també va precisar que si els mitjans exigits en cada nivell assistencial no estiguessin disponibles, amb la signatura d'aquest nou conveni l'entitat col·laboradora està obligada a facilitar l'accés dels beneficiaris a altres serveis privats que existeixin en el mateix municipi: “En cas de no existir, han de facilitar l'accés als corresponents serveis públics, assumint directament les despeses puguin facturar-se”.

El director general va afegir que el nou conveni que estarà en vigor els dos propers anys té un suport pressupostari “molt important” la qual cosa ha permès introduir un elenc de millores assistencials de les quals es beneficiaran els mutualistes residents a Extremadura.

Finalment, la delegada del Govern va posar en relleu que “aquest nou conveni millora d'una manera integral el model de col·laboració públic-privada per als funcionaris i les seves famílies en l'àmbit sanitari, amb uns resultats molt satisfactoris en les més de quatre dècades que porten funcionant”.

Totes aquestes millores estan enquadrades en el Pla d'Impuls de la Mutualitat, un programa estratègic aprovat per MUFACE que estableix 25 projectes que s'estan desenvolupant al llarg d'aquesta legislatura, entre els quals destaca el de recepta electrònica.

novetats del concert 2018-2019. Presentació a Extremadura

 

Thu, 01 Feb 2018 23:00:00 +0000 josejavier.uriz 863 at http://www.muface.es