Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes els novetats > MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics subscriuen un nou Concerto > MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics subscriuen un nou Concert

MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics subscriuen un nou Concert

Versió per a impressióPDF version

MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics subscriuen un acord que estarà en vigor per quatre anys -fins a 2018- amb possibilitat de pròrroga, i del que és beneficiessin més de milió i mitjà de mutualistes.

signa farmàcia

El director general de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), Gustavo Blanco, i la presidenta del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), Carmen Peña, han subscrit el nou Concert pel qual és fixen els condicions per a l'execució de la prestació farmacèutica de la Mutualitat a través dels Oficines de Farmàcia. El Concert signat estarà en vigor entre 2015 i 2018, amb la possibilitat de ser ampliat en pròrrogues de dues anys, amb un màxim de dues pròrrogues.

Aprovat el passat 8 d'octubre per unanimitat en l'assemblea de Col·legis de Farmacèutics, el nou acord fixa els condicions en què els farmàcies col·laboraran professionalment amb MUFACE referent a la dispensació als mutualistes dels medicaments, fórmules magistrals i preparats oficinales, efectes i accessoris, bovines antialérgicas i bacterianes, que estiguin inclosos en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut i que hagin estat prescrits en encobreix oficial de la Mutualitat, d'acord a l'establert en la seva normativa i en el propi Concert. El text incorpora com a novetat un impuls decidit i definitiu pel desenvolupament de l'encobreix electrònica. 

Així mateix, el text regula diversos tems de prestació farmacèutica com el processament i enregistrament d'encobreixis, l'emissió de la facturació mensual per part dels Col·legis de Farmacèutics i el pagament de la factura per la Mutualitat, com a organisme responsable del finançament públic de la prestació farmacèutica del seu col·lectiu protegit.

signa farmàciaLa celebració d'aquest Concert, així com la seva durada per almenys 4 anys prorrogables, són una prova inequívoca del compromís de MUFACE i del Consell General per l'estabilitat i per la col·laboració mútua de present i de futur en la millora i desenvolupament de la prestació farmacèutica de la Mutualitat.

Modernització

El director General de MUFACE, Gustavo Blanco, ha destacat “la importància del Concert que avui se signa per als mutualistes i beneficiaris de MUFACE en tota Espanya, una mica més d'1.518.000 personis, atès que introdueix mecanismes que garanteixen una major qualitat en la prestació farmacèutica de la Mutualitat i suposa una a posta decidida i continuada en el temps per la modernització d'aquesta prestació, singularment en l'àmbit de l'encobreix electrònica, objectius tots dues on la col·laboració amb els professionals farmacèutics resulta fonamental i insubstituïble”.

Per a la presidenta del Consell General de Farmacèutics, la signatura d'aquest Concert representa un exemple més de la sòlida relació i l'enteniment que existeix entre ambdues institucions per “oferir al milió i mitjà de funcionaris la millor assistència farmacèutica a través dels 21.559 farmàcies comunitàries”. Carmen Peña ha destacat també la voluntat de promoure conjuntament, entre uns altres, programis de prevenció i promoció de la salut, de detecció de problemes relacionats amb els medicaments i altres activitats donis de “la perspectiva de l'atenció integral a la salut a través de la participació dels farmacèutics en el desenvolupament de processos de gestió clínica”.

Programa pilot a Extremadura

El Concert recull també els “procediments i requeriments del sistema d'encobreix electrònica de MUFACE”, un àmbit en el qual els dues entitats treballen. Al llarg dels últims mesos s'ha dut a terme un programa pilot d'encobreix electrònica a Extremadura amb els mutualistes d'assistència a través del Servei Extremeny de Salut, i amb la col·laboració de la Conselleria de Salut i els Col·legis de Farmacèutics extremenys del que ja és beneficiïn més de 6.000 personis. Una vegada superada aquesta fase, donis del passat 1 d'octubre s'ha estès l'encobreix electrònica de MUFACE pels centris de salut d'Extremadura i està previst al llarg de 2015 iniciar els treballs per a la implantació en la medicina privada concertada amb MUFACE.

signa farmàcia
 

Sumari:

El text incorpora com a novetat un impuls decidit i definitiu pel desenvolupament de l'encobreix electrònica