Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes els novetats > MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista Forbes > MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista Forbes

MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista Forbes

Versió per a impressióPDF version

Moderada pel president de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), Luis Mayero, dimecres passat va tenir lloc una taula rodona sobre el futur de l’assegurança de salut en la qual van intervenir el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i els primers executius d'ASISA i ADESLAS, Enrique de Porres i Javier Murillo respectivament. Els tres ponents van coincidir a destacar la consolidació del model de col·laboració públic-privada en els ja 40 anys de vida del mutualisme administratiu, així com a subratllar la fortalesa del sistema sanitari espanyol, afermat com un referent mundial.

MUFACE, en el Fòrum sobre salut de la revista ForbesEn aquest sentit, el director de la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat va posar en relleu que el ‘Model MUFACE’, després d'uns anys de certa incertesa provocada per la crisi, afronta una etapa de decidida modernització, ratificada pel Pla Impulso de l'entitat i la signatura del Concert 2018-19, amb un pressupost proper als 2.200 milions d'euros i un increment de la prima del 5,62% sobre l'anterior concert bianual.

Antonio Sánchez va expressar el seu convenciment que la fórmula MUFACE te absolutament garantit el seu futur, ja que ofereix al mutualista alts nivells de qualitat -els deu hospitals millors d'Espanya estan concertats amb els entitats asseguradores de MUFACE-,  garanteix la llibertat d'elecció entre sanitat pública i privada, i allibera de pressió als serveis autonòmics de salut, contribuint a la sostenibilitat del sistema.

Per la seva banda, Javier Murillo, CEO d'ADESLAS, va glossar els èxits de l’assegurança sanitària privada espanyola, gràcies al fet que no és una mera intermediària financera, sinó que s'involucra en la prestació del servei i en la directa intermediació del prestador amb el pacient, cosa que no passa en tots els sistemes d'assegurances privades.

Murillo va emfatitzar la necessitat d'abandonar, de cara al futur, models de salut menys paternalistes en els quals el pacient no sigui només un subjecte passiu, sinó que aquest pugui i sigui també responsable de la seva pròpia salut: “El nostre repte és proveir de serveis eficients a ciutadans que siguin els primers responsables de vetllar per la seva salut”, va postil·lar el directiu d'Adeslas.

En aquesta línia va incidir el CEO d'ASISA, Enrique de Porres, qui va defensar la necessitat que administracions i asseguradors segueixin treballant ajuntis per aconseguir cobertures de qualitat al marge de factors de risc com l'edat del pacient. De Porres és va mostrar confiat en la sostenibilitat de l’assegurança privada, que gestiona una cartera de 10 milions de ciutadans.