Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes els novetats > Les mutualitats i la Seguretat Social integren les seves bases de dades per activar la recepta electrònica > Els mutualitats i la Seguretat Social integrin els seves bases de dades per activar l'encobreix electrònica

Els mutualitats i la Seguretat Social integrin els seves bases de dades per activar l'encobreix electrònica

Versió per a impressióPDF version

  • Signen un acord que permetrà que la totalitat del col·lectiu de mutualistes estigui registrat en el Sistema Nacional de Salut

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i els mutualitats civil i militar de l'Estat, MUFACE i ISFAS, han subscrit avui sengles convenis de col·laboració per a la posada en comú dels basis de dades que permetran que tot el col·lectiu de mutualistes quedi registrat a la base de dades del Sistema Nacional de Salut, inclòs el percentatge de beneficiaris (que a dalt al 80%) que han optat per la prestació privada. Amb aquest pas és dóna un definitiu impuls a la implantació de l'encobreix electrònica en tot el territori per als beneficiaris dels mutualitats.

El Pla d'Impuls de MUFACE contempla com a projecte prioritari la implantació de l'encobreix electrònica a tots els mutualistes, estant previst el seu ús generalitzat al llarg de 2018 per a aquells que hagin optat per la sanitat pública i en 2019 pels que van triar la privada.

El conveni també regula la possibilitat de fer el canvi a la sanitat pública per als mutualistes per primera vegada en dues períodes ordinaris, gener i juny, tal com va establir el Concert d'assistència sanitària de Muface.

Amb aquest acord és culmina un procés de modernització tecnològica dirigit a agilitar els processos de comprovació de la informació dels beneficiaris que evitarà duplicitats.

Targeta sanitària pública

Finalment, el conveni estableix que els mutualistes que hagin optat per la sanitat pública seran donats d'alta com a assegurats del sistema públic amb dret al fet que la comunitat autònoma on resideixin els atorgui la corresponent targeta sanitària  i els garanteixi el lliure accés a la seva xarxa sanitària.

Els convenis han estat subscrits per la directora general de l'INSS, Paula Roch, el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, i la secretària general d'ISFAS, María Soledad Álvarez de Miranda.

Els mutualitats i la Seguretat Social integrin els seves bases de dades per activar l'encobreix electrònica

Els mutualitats i la Seguretat Social integrin els seves bases de dades per activar l'encobreix electrònica