Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes les novetats > La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presenten les novetats del concert 2018-2019

La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presenten les novetats del concert 2018-2019

Versió per a impressióEnviar per emailPDF version
  • Mérida i Almendralejo veuen equiparada l'assistència especialitzada amb la què es presta a les capitals de província

La delegada del Govern, Cristina Herrera, i el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, van detallar dijous passat, durant una roda de premsa conjunta celebrada a Badajoz, les millores del nou concert d'assistència sanitària de les quals es beneficiaran els 42.748 mutualistes de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, dels quals 26.273 resideixen a la província de Badajoz i 16.475 en Càceres.

La principal novetat del concert 2018-2019, pel que fa a Extremadura, és l'elevació de l'atenció especialitzada en Mérida i Almendralejo del nivell II al nivell III, que és el propi de les capitals de província. Això implica que els mutualistes residents en aquestes localitats passen a tenir dret a rebre de les seves entitats les mateixes especialitats que Càceres capital.

Les noves especialitats exigibles, tant en consultes externes com en règim d'hospitalització, són les següents: Al·lergologia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Dermatologia mèdic-quirúrgica, Endocrinologia i Nutrició, Hematologia i Hemoteràpia, Nefrologia, Pneumologia, Neurofisiologia clínica, Neurologia, Oncologia mèdica, Psiquiatria, Reumatologia i Urologia.

“Crec que és un pas endavant molt important”, va assenyalar la delegada del Govern, qui va afegir que a partir del passat 1 de gener les entitats concertades han de disposar en aquestes dues localitats d'urgències hospitalàries en especialitats com a Cardiologia, Hematologia, Medicina Intensiva, Oftalmologia, ORL, Psiquiatria i Urologia.

A més, s'amplia la cartera de serveis en moltes altres especialitats, com Al·lergologia, Cirurgia Vascular, Endoscòpia, Dermatologia, Diagnòstic Prenatal  i hospital de Dia en Hematologia, entre altres serveis. Finalment, referit a unitats multidisciplinàries, s'incorporen dues, que en Nivell II d'Atenció Especialitzada no s'exigien: Unitat de cures pal·liatives i Unitat del dolor.

Pla impuls i col·laboració públic-privada

Altres millores significatives, de les quals es beneficiaran els mutualistes extremenys són el dret a ser atès en nivell II en urgències en hospital públic, en absència de privat, i a ser ingressat a l'hospital públic; la compensació a favor del pacient per desplaçament en vehicle particular o taxi, en els casos en què l'entitat no hagués facilitat el transport sanitari a el que estigués obligada; la coordinació amb els serveis autonòmics d'emergència 112; la creació d'un incentiu que premia la fidelitat o permanència del col·lectiu més gran de 65 anys adscrit a l'entitat; i l'impuls a la recepta electrònica, per citar algunes de les més rellevants.

“Crec que l'esforç que ha realitzat MUFACE, i per extensió el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, és molt important perquè és ambiciós en el seu contingut i a més dóna estabilitat als usuaris pels dos propers anys, ampliant i millorant en aquest cas el seu nivell assistencial pels almendralejenses i emeritenses”, va apuntar el director general de la Mutualitat.

Antonio Sánchez també va precisar que si els mitjans exigits en cada nivell assistencial no estiguessin disponibles, amb la signatura d'aquest nou conveni l'entitat col·laboradora està obligada a facilitar l'accés dels beneficiaris a altres serveis privats que existeixin en el mateix municipi: “En cas de no existir, han de facilitar l'accés als corresponents serveis públics, assumint directament les despeses puguin facturar-se”.

El director general va afegir que el nou conveni que estarà en vigor els dos propers anys té un suport pressupostari “molt important” la qual cosa ha permès introduir un elenc de millores assistencials de les quals es beneficiaran els mutualistes residents a Extremadura.

Finalment, la delegada del Govern va posar en relleu que “aquest nou conveni millora d'una manera integral el model de col·laboració públic-privada per als funcionaris i les seves famílies en l'àmbit sanitari, amb uns resultats molt satisfactoris en les més de quatre dècades que porten funcionant”.

Totes aquestes millores estan enquadrades en el Pla d'Impuls de la Mutualitat, un programa estratègic aprovat per MUFACE que estableix 25 projectes que s'estan desenvolupant al llarg d'aquesta legislatura, entre els quals destaca el de recepta electrònica.

novetats del concert 2018-2019. Presentació a Extremadura