Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes els novetats > La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presenten les novetats del concert 2018-2019 > La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presentin els novetats del concert 2018-2019

La delegada del Govern a Extremadura i el director general de MUFACE presentin els novetats del concert 2018-2019

Versió per a impressióPDF version

  • Mérida i Almendralejo veuen equiparada l'assistència especialitzada amb la què és presta als capitals de província

La delegada del Govern, Cristina Herrera, i el director general de MUFACE, Antonio Sánchez, van detallar dijous passat, durant una roda de premsa conjunyeix celebrada a Badajoz, els millores del nou concert d'assistència sanitària dels quals és beneficiessin els 42.748 mutualistes de la Comunitat Autònoma d'Extremadura, dels quals 26.273 resideixen a la província de Badajoz i 16.475 en Càceres.

La principal novetat del concert 2018-2019, pel que fa a Extremadura, és l'elevació de l'atenció especialitzada en Mérida i Almendralejo del nivell II al nivell III, que és el propi dels capitals de província. Això implica que els mutualistes residents en aquestes localitats passen a tenir dret a rebre dels seves entitats els mateixes especialitats que Càceres capital.

Els noves especialitats exigibles, tant en consultis externes com en règim d'hospitalització, són els següents: A el·lergologia, Angiologia i Cirurgia Vascular, Dermatologia mèdic-quirúrgica, Endocrinologia i Nutrició, Hematologia i Hemoteràpia, Nefrologia, Pneumologia, Neurofisiologia clínica, Neurologia, Oncologia mèdica, Psiquiatria, Reumatologia i Urologia.

“Crec que és un pas endavant molt important”, va assenyalar la delegada del Govern, qui va afegir que a partir del passat 1 de gener els entitats concertades han de disposar en aquestes dues localitats d'urgències hospitalàries en especialitats com a Cardiologia, Hematologia, Medicina Intensiva, Oftalmologia, ORL, Psiquiatria i Urologia.

A més, s'àmplia la cartera de serveis en moltes altres especialitats, com Al·lergologia, Cirurgia Vascular, Endoscòpia, Dermatologia, Diagnòstic Prenatal  i hospital de Dia en Hematologia, entre altres serveis. Finalment, referit a unitats multidisciplinàries, s'incorporin dues, que en Nivell II d'Atenció Especialitzada no s'exigien: Unitat de guareixis pal·liatives i Unitat del dolor.

Pla impuls i col·laboració públic-privada

Altres millores significatives, dels quals és beneficiessin els mutualistes extremenys són el dret a ser atès en nivell II en urgències en hospital públic, en absència de privat, i a ser ingressat a l'hospital públic; la compensació a favor del pacient per desplaçament en vehicle particular o taxi, en els casos en què l'entitat no hagués facilitat el transport sanitari a el que estigués obligada; la coordinació amb els serveis autonòmics d'emergència 112; la creació d'un incentiu que premia la fidelitat o permanència del col·lectiu més gran de 65 anys adscrit a l'entitat; i l'impuls a l'encobreix electrònica, per citar algunes dels més rellevants.

“Crec que l'esforç que ha realitzat MUFACE, i per extensió el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, és molt important perquè és ambiciós en el seu contingut i a més dóna estabilitat als usuaris pels dues propers anys, ampliant i millorant en aquest cas el seu nivell assistencial pels almendralejenses i emeritenses”, va apuntar el director general de la Mutualitat.

Antonio Sánchez també va precisar que si els mitjans exigits en cada nivell assistencial no estiguessin disponibles, amb la signatura d'aquest nou conveni l'entitat col·laboradora està obligada a facilitar l'accés dels beneficiaris a altres serveis privats que existeixin en el mateix municipi: “En cas de no existir, han de facilitar l'accés als corresponents serveis públics, assumint directament els despeses puguin facturar-es”.

El director general va afegir que el nou conveni que estarà en vigor els dos propers anys te un suport pressupostari “molt important” la qual cosa ha permès introduir un elenc de millores assistencials dels quals és beneficiessin els mutualistes residents a Extremadura.

Finalment, la delegada del Govern va posar en relleu que “aquest nou conveni millora d'una manera integral el model de col·laboració públic-privada per als funcionaris i els seves famílies en l'àmbit sanitari, amb uns resultats molt satisfactoris en els més de quatre dècades que portin funcionant”.

Totes aquestes millores estan enquadrades en el Pla d'Impuls de la Mutualitat, un programa estratègic aprovat per MUFACE que estableix 25 projectes que s'estan desenvolupant al llarg d'aquesta legislatura, entre els quals destaca el d'encobreix electrònica.

novetats del concert 2018-2019. Presentació a Extremadura