Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
Vostè està en: Inici > Totes les novetats > Ana Pastor, presidenta del Congrés

Ana Pastor, presidenta del Congrés

      La nova presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va iniciar la seva dilatada i reconeguda carrera dins de l'Administració Pública de l'Estat precisament en aquesta Mutualitat de Funcionaris. Pastor va néixer en Cubillos del Pa (Zamora), però es considera de Pontevedra d'adopció. És llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Salamanca i funcionària del Cos Superior de Salut Pública i Administració Sanitària. Era directora provincial del Servei Galego de Saúde, SERGAS, quan en 1996 Mariano Rajoy -en aquell temps ministre d'Administracions Públiques- la va nomenar directora general de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), càrrec que va exercir fins a 1999 i que va suposar el començament de la seva ascendent trajectòria política, sempre molt lligada a l'actual president del Govern.

      Des de llavors ha ocupat una llarga llista de llocs públics, que ha exercit amb enorme professionalitat. Així, s'ha encarregat de les sotssecretaries dels Ministeris d'Educació i Cultura, Presidència i Interior, fins que va ser nomenada per José María Aznar ministra de Sanitat i Consum, cartera que va gestionar entre 2002 i 2004; en aquest Departament va dur a terme una profunda remodelació de l'Administració sanitària i va aconseguir el consens de tots els grups per aprovar la Llei de Cohesió i Qualitat del Sistema Nacional de Salut. Des de desembre de 2011 era la responsable de la cartera de Foment.

      Ana Pastor que serà la segona dona que presideix el Congrés dels Diputats -la primera va ser Luisa Fernanda Rudí-, ha aconseguit llaurar-se bona fama entre els seus però també entre la resta de partits, que aprecien la seva serietat i la seva capacitat de treball. En la XII Legislatura que ara s'inicia la tercera autoritat de l'Estat ha fet una crida a l'acord i el consens. Des d'aquest organisme, on va començar la seva marxa política, li desitgem els millors assoliments i encerts.